Zavřít reklamu

A je hotovo. Tak přesně takto by se dala s trochou nadsázky popsat situace ohledně podpory Apple Pay u jedné z největších tuzemských bank ČSOB. Ta sice zprvu nabízela podporu jablečné platební služby jen pro majitele platebních karet od MasterCard, nyní si však platby přes Apple Pay užijí už i držitelé karet od VISA. Pokud se tedy mezi ně řadíte i vy, neváhejte a do Wallet přidávejte. 

Spuštění Apple Pay u ČSOB se dá svým způsobem označit za tragikomické. Přeci jen, od jedné z největších tuzemských bank by málokdo čekal, že s podobnou věcí přijde až po zhruba třičtvrtě roce od jejího vstupu na tuzemský trh a když už se k tomu rozhoupe, bude služba zprvu určena jen pro majitele určitého typu karet. Poměrně úsměvné bylo navíc to, že banka sama příliš dobře nevěděla, kdy bude schopná podporu VISA karet, které při spuštění do Wallet přidat nešlo, nabízet. Zprvu sice kalkulovala až se začátkem příštího roku, později však svá tvrzení přehodnotila a slíbila podporu do konce letoška. Té už však mnozí přestávali věřit a to i s ohledem na newsletter, který začala ČSOB rozšiřovat v uplynulých dnech a který se týkal právě digitálních novinek. Mě osobně přišel tento newsletter do mailu teprve včera s tím, že v něm ČSOB slibovala “brzkou podporu VISA karet”, což zcela bezprostřední spuštění jejich podpory ani za mák nenaznačovalo. O to větší překvapení tak mnozí uživatelé zažili dnes, když se do Wallet svou VISA kartu ČSOB pokusili přidat a ta jim prošla. 

csob

Kartu do iPhonu přidáte velmi jednoduše přes aplikaci Wallet, kde stačí jen zvolit možnost přidání karty (+) a poté postupovat podle pokynů. Jakmile tak učiníte, stačí už jen počkat na autorizační SMS zprávu z banky, kódem vložení karty potvrdit a voilà, vašemu placení již nestojí v cestě zhola nic.

Dnes nejčtenější

.