Zavřít reklamu

Jablečná filmová platforma Apple TV+ je na světě již nějaký ten čas a zatím si ji fanoušci pochvalují. Recenzenti a kritici sice tak přívětiví nejsou, ale snímky z dílny Applu jsou konec konců poměrně nekonvenční a originální. Nejinak by to mělo být i u chystaného seriálu Shantaram, který by se mohl podívat také do Indie. Ta se totiž vytasila s novým projektem, jenž má za cíl stimulovat místní kinematografickou scénu a donutit zahraniční giganty, aby přispěli svou troškou do mlýna.

Zatímco nedávno jsme informovali o poměrně nepříznivých zprávách, týkajících se odloženého filmu The Banker, dnes tu máme o poznání povzbudivější novinky. Indie má totiž údajně oznámit novou iniciativu, jež má za úkol rozproudit kinematografický průmysl v zemi a přimět zahraniční filmové společnosti, aby se na místních snímcích také podíleli. Pokud se tak stane a dotyčný gigant se rozhodne přistoupit na podmínky, dočká se slevy 30% na dani, a to až ve výši 20 milionů rupií, tedy 300 tisíc dolarů. Částka se pochopitelně vztahuje na celou produkci a celá iniciativa perfektně zapadá do dlouhodobého plánu Indie více se otevřít zahraničním společnostem. Apple u této příležitosti rozhodně nechce chybět, a tak zvažuje, že se pokusí do programu zařadit se svým seriálem Shantaram. Ten vypráví příběh o australském bankovním lupiči, který se stane gangsterem ve slumech v Bombaji. Roli hlavní postavy si navíc střihne Charlie Hunnam ze Sons of Anarchy.

Pokud se tedy Applu podaří svůj projekt do programu protlačit, nejspíše nás čeká velmi zajímavá podívaná, kterou jsme tu ještě neměli. A není divu, nabídka je to vskutku lákavá. Společnost by měla jak exkluzivní právo točit v Indii, tak zázemí. Jednou z výhod by samozřejmě byla i skutečnost, že na celé produkci výrazně ušetří. Fanoušci se tak kromě autentických záběrů mohou těšit i na kvalitní příběh z pera známého scénáristy Erica Warrena Singera, který aktivně spolupracuje s režisérem Justinem Kurzelem a snaží se co nejvíce přiblížit knižní předloze, jíž napsal Gregory David Roberts. Natáčení začalo již před týdnem a bude pokračovat až do června příštího roku, tudíž si na vydání ještě nějakou dobu počkáme. S trochou štěstí nás navíc čeká i druhá série o deseti dílech, díky níž by se stal Apple v novém indickém filmovém programu stálicí. Uvidíme, kdy se snímku dočkáme, avšak nejbližší datum bychom přisuzovali až na rok 2020 či 2021.

Dnes nejčtenější

.