Zavřít reklamu

Podle posledních informací, které pochází z magazínu Wall Street Journal, je na obzoru nová spolupráce Applu se společností, která by měla vytvářet exkluzivní obsah pro Apple TV+. Konkrétně by se mělo jednat o spolupráci se bývalým výkonným ředitelem HBO, Richardem Pleplerem. Nešlo by tedy o spolupráci Applu s HBO, nýbrž o spolupráci s novou společností Pleplera, která nese název RLP & Co. Pro Apple by přijmutí této dohody bylo určitě prospěšné a nevypadá to, že by podepsání dohody mělo něco bránit – obě strany mají navzájem „zelenou“. Dohoda by měla být dokončena v průběhu několika dní, maximálně týdnů.

Wall Street Journal uvádí, že pokud by se Plepler „upsal“ Applu, tak by jablečná společnost získala jednoho z nejuznávanějších jedinců z oboru. V roce 2007 byl Plepler povýšen na vrchní pozici v HBO, kde pracoval po boku tehdejšího výkonného ředitele, Michaela Lombarda. V této době začala HBO s produkcí pořadů The Newsroom, True Blood a dalších. Samostatným výkonným ředitelem se Plepler stal v roce 2013 a na této pozici zůstal až do února roku 2019. Z této funkce byl nucený odstoupit kvůli restrukturalizace společnosti, která nastala poté, co společnost AT&T odkoupila Time Warner. Výkonný ředitel společnosti WarnerMedia, John Stankey, usiloval o to, aby se HBO vydalo novou cestou, s čímž Plepler nesouhlasil a z funkce odstoupil.

Spuštění Apple TV+ jsme se dočkali již před dvěma týdny a prozatím se v rámci této služby nachází stále stejné pořady. Včera navíc jablečná společnost oznámila odchod Kima Rozenfelda, který původně stál v čele obsahu a samotného vydávání jednotlivých snímků. Plepler by tedy s jeho společností mohl být pro Apple prospěšný i v tomto směru. Prozatím to vypadá, že má Apple TV+ ve světě vcelku velký úspěch – je však nutné, aby kalifornský gigant neusnul na vavřínech a začal lidem co nevidět nabízet nové a nové pořady.

Dnes nejčtenější

.