Zavřít reklamu

iPhony jsou v současnosti pro Apple alfou a omegou jeho fungování. Jejich prodeje totiž buď jablečnou společnost vynáší, co se hodnoty týče, k hvězdným výšinám, nebo naopak tlačí strmě dolů. Veledůležitá role iPhonů by se však měla v následujících několika letech postupně změnit, přičemž na konci této “transformace” by měly stát jablečné telefony spíše na pozadí. Na jejich nynější pozici by se pak měly vydrápat chytré brýle, na kterých Apple podle spousty dostupných informací intenzivně pracuje. 

Podle interní prezentace Applu, které se mělo zúčastnit na 1000 inženýrů, hodlá kalifornský gigant dokončit vývoj prvních chytrých brýlí zhruba do dvou let, aby je mohl v roce 2022 ukázat světu. Jejich další model má pak naplánovaný hned o rok později na 2023 s tím, že by měl být ještě využitelnější než model předešlý. Právě na této prezentaci měli podle zdrojů portálu The Information nejvyšší představitelé Applu pracovníkům sdělit, že tento typ zařízení nahradí relativně brzy chytré telefony. Dle jejich odhadu by se to mělo stát zhruba za 10 let, což rozhodně není nikterak dlouhá doba. Na druhou stranu, vývoj technologií se neustále zrychluje, díky čemuž je mnohé nedávno ještě nepředstavitelné věci již nyní využívat zcela standardně. 

Zdroje žádné další podrobnosti o vizích Applu neuvedly, takže je možné, že je víc zatím kalifornský gigant ani nerozváděl. V tuto chvíli tak nelze říci například to, zda budou v brýlích i integrovaná sluchátka či mikrofony pro vyřizování hovorů, nebo se budou v tomto směru spoléhat na AirPods. Nicméně vzhledem k tomu, jak obrovské množství patentů si nechává v poslední době Apple právě v souvislosti s AirPods registrovat by zřejmě nikoho příliš nepřekvapilo, kdyby byla tato sluchátka nedílnou součástí headsetu nebo chcete-li chytrých brýlí. Na 100% pravdivou odpověď na tuto otázku si však budeme muset ještě počkat.

Dnes nejčtenější

.