Zavřít reklamu

Funkce Čas u obrazovky si už prošla od svého přidání do systému iOS několika zajímavými vylepšeními, díky kterým se stala ještě využitelnější. Apple však v tomto směru evidentně nehodlá polevit a v betě iOS 13.3 začal testovat další novinku, která by nám mohla pomoci udržet naše digitální zdraví na dostatečné úrovni, ale i ulehčit životy některým rodičům. 

V Čase u obrazovky se s příchodem iOS 13.3 objeví novinka ve formě komunikačních limitů, kterou Apple představil už na letošní WWDC. Jedná se ve zkratce o velmi jednoduchou možnost omezení komunikačních aplikací Telefon, FaceTime a Zprávy spolu s Kontakty na iCloudu. U těch bude možné nově nastavit několik variant omezení funkčnosti v čele s omezením na určité kontakty, což například zajistí rodičům naprostou kontrolu nad tím, koho mohou jejich ratolesti v jimi určené době kontaktovat. Funkce je přitom naprosto bezpečná, jelikož v případě nutnosti neomezuje telefonáty na tísňové linky.

Novinka bude dostupná zcela standardně přes nastavovací rozhraní Času u obrazovky, které naleznete v nastavení telefonu. Bohužel, v tuto chvíli se nedá s jistotou říci, kdy přesně na iPhony a další jablečná zařízení dorazí, jelikož je beta testování iOS 13.3 teprve na úplném začátku. Pokud však půjde vše podle předpokladů, což se vzhledem k malému počtu novinek v této verze zřejmě stane, mohli bychom se vydání ostré verze tohoto systému dočkat v prvních dvou týdnech příštího měsíce. 

Dnes nejčtenější

.