Zavřít reklamu

Další týden, dalších několik přírůstků do naší sbírky her v Apple Arcade. U Applu se z toho stala rutina, a ač už je služba již nějakou dobu venku, neznamená to, že se společnost jen tak přestane snažit. Konec konců, původně tvůrci slibovali přes 100 originálních titulů, což se jim zatím daří plnit do puntíku. Tentokrát se hry ponesou spíše v duchu plošinovek a vzpomínání na staré časy, což občas také není na škodu.

Jumper Jon

Jak již název napovídá, půjde o klasickou plošinovku, kde se podíváme až do 10 rozmanitých zón a uděláme si krátký výlet do pekla. Naším úkolem bude najít dívku jménem Jane a dostat ji zpět mezi živé. Nebude chybět sbírání speciálních předmětů, několik příběhových dilemat a nádherná vizuální stránka, která vás na nějakou dobu pohltí. Pokud tedy milujete plošinovky, hodně skákání a nedáte dopustit na jednoduchý, ale povedený příběh, dejte Jumper Jon šanci.

Monomals

Každý z nás občas potřebuje upustit páru, k čemuž je bezpochyby nejlepší hudba. Vývojáři stojící za Monomals tuto skutečnost vzali příliš doslova a přišli s hříčkou, kde si budeme moci vybrat rovnou z několika DJů a prozkoumávat až 21 různorodých lokací. Čekají nás také bitvy v arénách, různé sběratelské předměty a výzvy, které herní dobu o hezkých pár hodin prodlouží. Hra vás dokonce nechá namixovat si vlastní hudbu a poslouchat ji během svých podmořských dobrodružstvích. Pokud tedy milujete hudbu, Monomals je přesně pro vás.

Star Fetched

Nyní se vrhneme na něco vážnějšího a vesmírnějšího. Akční plošinovka Star Fetched nás totiž zavede do hvězdné galaxie, kde budeme bojovat proti mimozemské invazi a kosit hordy nepřátel. Nechybí prvky tower-defense, RPG a poměrně propracovaný příběh, který vás vtáhne do hry. Svého hrdinu si navíc budete moci upravovat, vylepšovat a nalézat po 6 planetách rozmístěné různé předměty. A pokud si troufnete, můžete si to rozdat rovnou s několika bossy, kteří na vás budou čekat na každé z planet. Hra Star Fetched je zkrátka k prozkoumávání vesmíru ideální.

Super Mega Mini Party

Pokud máte po ruce pár kamarádů a nemáte do čeho píchnout, Super Mega Mini Party je přesně pro vás. V této hříčce si můžete poměřit síly s přáteli, a to až v 8 módech pro více hráčů, kde budete moci soupeřit v rozmanitých disciplínách. Nebude chybět pořádná plejáda postav, vozidel a spousty dalších věcí, které vám pomohou k získání tolik kýženého vítězství. Máte-li tedy soupeřivou náladu, hra Sugar Mega Mini Party je přesně pro vás.

The Mosaic

Hlavní hvězdou této týdenní sbírky je především adventura The Mosaic. V ní se ponoříte do zvláštního, depresivního a temného světa každodenní rutiny, která vás začne pomalu rozežírat zevnitř a změní vám celý váš svět. Tato věta sice zní poměrně paradoxně, ale hra nabízí jeden z nejlepších a nejvíce atmosférických příběhů, který lze bez problému srovnat například s hrou Inside nebo Limbo. Nebudeme prozrazovat více a necháme vás, ať si The Mosaic zažijete na vlastní kůži.

Tak, pro tento týden je to vše. Sice se nesl zejména ve znamení plošinovek, ale těm z vás, kteří frenetickému skákání příliš neholdují, slibujeme, že The Mosaic vám to plně vynahradí. Pokud vás tedy některý ze zmíněných titulů zaujal, neváhejte si Apple Arcade předplatit. Za symbolických 120 korun nabízí přehršel herního obsahu, který vám vydrží desítky hodin.

Dnes nejčtenější

.