Zavřít reklamu

Zdá se, že Google už nechce Applu konkurovat jen na poli softwaru a smartphonů, ale také na poli nositelné elektroniky. Podle čerstvých informací zveřejněných portály CNBC a Reuters totiž údajně přemýšlí nad nákupem společnosti Fitbit, která je ve světě známá díky svým fitness náramkům a smartwatch. 

Jednání jsou dle všeho zatím na začátku a nedá se tudíž vyloučit ani to, že k nákupu Googlu nakonec vůbec nedojde. Není tedy jasné například ani to, na kolik by tento nákup vyšel. Pokud se však chce Google na trhu s nositelnou elektronikou, který je v posledních letech na obrovském vzestupu, prosadit, zřejmě mu nezbude nic jiného než Fitbit koupit takřka za jakoukoliv snesitelnou částku. Založení vlastní divize pro nositelnou elektroniku totiž vzhledem k obrovskému náskoku konkurence v čele s Applem nepřipadá v úvahu. 

Nová konkurence pro Apple?

Je to právě Apple, kdo trhu s nositelnou elektronikou udává do značné míry směr. Jeho Apple Watch jsou totiž v posledních letech naprostý prodejní fenomén, na který se nechytá – minimálně prodejně – žádná konkurence. Prodeje Watch se navíc neustále zvyšují a to i přesto, že například Series 5 přinesl jen pramálo inovací. I to jsou však jablíčkáři ochotni vzhledem ke skvělé funkčnosti hodinek odpustit. 

Pokud by Google nákup dotáhl do konce, dá se očekávat, že se pokusí vyzvat Apple na poli smartwatch na souboj, stejně jako to udělal v případě smartphonů se svým Pixelem. Stejně tak se však dá očekávat i zachování výroby fitness náramků, které jsou mezi fanoušky Fitbitu a potažmo fitness jako takového velmi oblíbené. Jak se celá situace vyvrbí však ukáže až čas. 

Dnes nejčtenější

.