Zavřít reklamu

Pokud jste někdy koukali po nositelné elektronice, především pak po chytrých hodinkách, tak jste se nejspíše rozhodovali mezi Apple Watch anebo alternativou od společnosti Fitbit. Společnost Fitbit je levnější konkurencí Applu a mnoho uživatelů právě kvůli nižší ceně a skvělé využitelnosti především ve fitness, sáhlo po hodinkách od Fitbitu, které nesou pojmenování Versa. Fitbit rozhodně nezahálí, jelikož po první úspěšné generaci svých hodinek právě představil chytré hodinky Versa s pořadovým číslem 2. Tyto hodinky se u mnohých věcí inspirovaly právě u Apple Watch, některé věci jsou zde samozřejmě úplně jinak. Hned na začátek můžete zmínit například službu Fitbit Premium, která se stará o sledování vašeho zdraví a aktivity, o tom ale později.

Druhá generace hodinek Versa podporuje hlasové příkazy pro Alexu od Amazonu – stačí, když řeknete „Hey, Alexa“. Alexy se tak přímo na hodinkách můžete zeptat třeba na počasí, či cokoliv jiného, co máte na duši. Oficiální podpory se dočkala také aplikace Spotify, dále si mohou uživatele užívat notifikací hovorů, kalendáře a zpráv, které se synchronizují přímo z telefonu. Co se týče hardwaru, tak s hodinkami Versa 2 můžete platit pomocí NFC, dále je součástí hodinek samozřejmě senzor srdečního tepu a nově dokáží vydržet hodinky až 50 metrů pod vodou. Další skvělou novinkou je funkce Sleep Score, která sleduje vaší aktivitu přes den a kvalitu spánku. S touto funkcí je propojená také funkce Smart Wake, tedy jakýsi „budík“, který vás vzbudí v tu nejvhodnější chvíli dle spánkových návyků.

Cena hodinek Fitbit Versa 2 je stanovena na $199.95

Možná vás v úvodu zaskočilo, že si Fitbit nechává platit za sledování zdraví a aktivity v podobě služby Fitbit Premium. Společnost Fitbit si tento krok hájí tím, že společně s Fitbit Premium budete moci sledovat takové údaje, které vám ostatní aplikace či zařízení prostě nenabídnou. Součástí této služby je také devět instruktážních programů, díky kterým se můžete naučit lépe spát, vstávat nabití energií, zvýšit vaší aktivitu, sledovat nutriční hodnoty jídel a další. Dále je v programu Fitbit Premium k dispozici příručka ke cvičení, denní tipy a triky, cvičební plány, možnosti relaxace, tipy na recepty a další. Ke konci roku by se měl program Fitbit Premium rozrůst ještě o přesné sledování aktivity, spánku a potravy. Společně s tímto rozšířením by se měli uživatelé dočkat také osobního koučování. Fitbit Premium vyjde na $9.99 měsíčně, popřípadě na $79.99 ročně. Cena hodinek Fitbit Versa 2 je poté stanovena na $199.95, tj. přibližně 4700 korun.

Dnes nejčtenější

.