Zavřít reklamu

Pokud patříte mezi zastánce prohlížeče Chrome od Googlu na iPhonu, máme pro vás dobrou zprávu. Do této aplikace totiž dorazil v její nejnovější verzi, nesoucí označení 78.0.3904.67, Dark Mode, který přebarví bílá místa v ní do tmavých odstínů. Zcela dokonalý však bohužel tmavý režim v podání Googlu není. 

Hlavním benefitem aktivního tmavého režimu je jeho úspora energie u iPhonů s OLED displeji. Aby však k úspoře docházelo, je nutné na displeji zobrazovat 100% černou barvu, která mu umožňuje vypnout pixely a tím šetřit. Zatímco však Instagram, Twitter či některé weby včetně nás již 100% černou využívají, Google se možná trochu nepochopitelně rozhodl Dark Mode obarvit “jen” do tmavě šedé, což ve výsledku znamená, že po designově stránce je sice příjemný, avšak baterii iPhonů s OLED displeji nešetří. Poměrně zajímavé a do jisté míry nešťastné je navíc i to, že stejně jako u Instagramu si nemůžete zvolit, zda chcete mít Dark Mode aktivní či nikoliv přímo v aplikaci. Jeho (de)aktivace je totiž přímo vázána na vzhled systému, což ve výsledku znamená, že pokud máte systém nastavený na světlý vzhled, pro používání Dark Modu v Chromu jej budete muset vzhled celého systému vždy přepnout na tmavý – tedy minimálně do updatu, který tuto možnost přinese do aplikace. 

Je jen otázkou času, kdy se s Dark Modem vytasí i další oblíbené aplikace v čele s Facebookem či Google Maps. Podle beta testerů těchto aplikací se však už na této novince v obou případech pracuje a je tedy možné, že na její implementaci nebudeme příliš dlouho čekat. Jelikož však ani Facebook a ani Google tento záměr neoznámily, časový horizont se předpovědět zatím nedá. 

Dnes nejčtenější

.