Zavřít reklamu

Někteří uživatelé spořič obrazovky svého Macu vůbec neřeší a dlouhé roky si vystačí s tím, který byl na jejich počítači přednastavený již od samého počátku. Najdou se ale také lidé, kteří si se spořičem obrazovky svého Macu rádi pohrají a chtějí být v tomto směru opravdu originální. Právě této skupině uživatelů vyšel nedávno vstříc podcaster Adam Garrett – Harris, který vlastnoručně sestavil seznam tak trochu jiných spořičů obrazovky pro Mac.

Díky těmto spořičům obrazovky může displej vašeho Macu připomínat nejen třeba uzamčenou obrazovku iPhonu, ale například také chytré hodinky Apple Watch. Některé screensavery, obsažené ve vytvořeném seznamu, jsou inspirované produkty od Applu, respektive jejich displejem. Na své si ale přijdou i  milovníci Sci-Fi nebo video her. Seznam je rozdělen celkem do devíti kategorií:

Obsah jednotlivých kategorií se vám zobrazí po kliknutí na příslušnu odkaz, několik vybraných spořičů obrazovky si můžete prohlédnout také ve fotogalerii k tomuto článku. Kromě typických applovských motivů si jako spořič obrazovky na svém Macu můžete nastavit například neslavně proslulou obrazovku „modré smrti“ z operačního systému Windows, kultovní bludiště nebo třeba simulaci klasické hry Pong.

Jak na Macu nastavit spořič obrazovky

Nastavení nového spořiče obrazovky na váš Mac sice není záležitostí jednoho jediného kliknutí, jedná se ale o poměrně jednoduchý a rychlý proces, který si snadno osvojíte.

  • Stáhněte vámi zvolený spořič z GitHubu. 
  • Klikněte na stažený soubor – zobrazí se vám hlášení o nemožnosti spuštění.
  • V  menu v levém horním rohu obrazovky klikněte na Předvolby systému -> Zabezpečení a soukromí, kde povolíte instalaci daného souboru.
  • V Předvolbách systému klikněte na položku Plocha a spořič, kde v levém panelu vyberete a nastavíte svůj nový spořič.

Dnes nejčtenější

.