Zavřít reklamu

Apple Watch byly až doposud jedinými chytrými hodinkami skutečně naplno kompatibilními s iPhonem. Díky nim můžete využívat různé aplikace, přejímat notifikace z telefonu, nebo odpovídat na příchozí hovory. Většinu z těchto možností nabízely také zařízení od konkurenčních společností, ale právě poslední zmíněná funkcionalita byla jakousi exkluzivitou, kterou donedávna jiné hodinky neumožňovaly. To se ale s příchodem nové aktualizace pro Wear OS do hodinek značky Fossil mění, a jablečné hodinky tak mají konečně zajímavou alternativu.

Pokud jste o společnosti Fossil nikdy neslyšeli, nejste sami. Nejedná se však o žádného nováčka na trhu a výrobce nabízí řadu svých chytrých hodinek již několikátým rokem. V pořadí již pátá generace hodinek si s jablečným telefonem rozumí z plejády zařízení od konkurenčních společností zdaleka nejlépe a díky androidímu systému Wear OS nabízí slušnou kompatibilitu. Přesto chyběla jedna podstatná věc, kvůli níž drtivá většina uživatelů sáhla právě po dražších Apple Watch – možnost přijímat telefonní hovory. Právě na této slabině se společnost Fossil pokusila zapracovat, a to se jí také povedlo. Vývojáři totiž přispěchali s novou aktualizací pro Wear OS, díky níž bude možné přijímat telefonáty stejně jako v případě jablečných hodinek.

Uživatelé tedy již nebudou nuceni při příchozím hovoru vytahovat svůj telefon z kapsy, navíc budou moci zavolat někomu ze svého seznamu kontaktů přímo pomocí aplikace Phone. Podle uživatelů funkce funguje přesně jak má a jedinou nevýhodou je údajně mikrofon, který hůře přijímá okolní zvuk, a tak musíte mluvit přímo do hodinek. Podaří-li se ale společnosti doladit i tento neduh, mám se v budoucnu rozhodně na co těšit. Aktualizace obsahující možnost přijímat hovory je navíc exkluzivní pouze pro Fossil, tudíž si na integraci do jiných chytrých hodinek pravděpodobně nějakou dobu počkáme.

Dnes nejčtenější

.