Zavřít reklamu

Security and PrivacyApple je v současné době v hlavním boji s FBI, který má velký význam pro budoucnost mobilní bezpečnosti a soukromí. Dozvěděli jsme se, že Apple pracuje na “nehacknutelném“ iPhonu do budoucna, což by zapříčinilo, že nebude možné splnit požadavky FBI proniknout do zařízení. Podle Business Insider, Apple najal důležitou osobou, aby byl o krok vpřed před FBI v „šifrovací válce“. Osoba, kterou Apple najal se jmenuje Frederic Jacobs, klíčový vývojář firmy Signal.

Jacobs oznámil ve čtvrtek na svém Twitterovém účtu, že přijal nabídku začít pracovat s “bezpečnostním týmem CoreOS v Applu.” Business Insider poznamenal, že jeho současný zaměstnavatel Signal získal uznání od informátora NSA Edwarda Snowdena pro svou schopnost poskytovat zprávy bezpečně takovým způsobem, které špionážní agentury nedokáží rozluštit.

Ačkoli Jacobs bude pracovat pouze jako stážista v létě, je velmi pravděpodobné, že bude dělat důležitou práci, aby se iPhone stal bezpečnějším. V rozhovoru s Technologist minulý rok Jacobs vysvětlil, že jedním z jeho cílů v Signalu bylo přinést “silnou kryptografii pro uživatele iPhonu.”

S důrazem Applu o zabezpečení soukromí uživatelů, se vydalo v poslední době hodně článků. Očekáváme, že uvidíme nějaké nové ochranné prvky letos na WWDC a při odhalení iPhone 7 na podzim.

lock iPhone passcode

*Zdroj: BGR

Dnes nejčtenější

.