Zavřít reklamu

Jablečná společnost to s kinematografickým průmyslem myslí více než vážně a pro svou chystanou službu Apple TV+ chystá rovnou několik snímků. Vlastní produkce ale pokulhává a Apple si na originalitě zakládá. Podle vyjádření představitelů společnosti chce dokonce konkurovat Netflixu, alespoň co se týče kvality a komunitního přístupu. Speciálně pro tento účel tedy technologický gigant zakládá nové studio, které si vezme obsah na starost a přichystá první, slibně vypadající seriál z vlastní dílny.

Streamovací služba Apple TV+ se blíží raketovým tempem a na naše obrazovky dorazí již za měsíc, konkrétně 1. listopadu. Apple pochopitelně rozjíždí reklamní masáž, ale kromě toho připravuje také obsah, který si na platformě odbude svou premiéru. A nyní se společnost pochlubila s dalšími dvěma přírůstky, na které se můžeme těšit. Jablečná společnost totiž nechce spoléhat pouze na odkoupená práva a chlubit se cizím peřím, a tak založila nové studio, jenž si vezme na paškál snímky z dílny Applu. Řeč je konkrétně o seriálu Masters of Air, v němž nahlédneme do života letců osmé letecké divize během druhé světové války. Krátká série má nepřímo navazovat na legendární počin Bratrstvo neohrožených, tedy Band of Brothers, a The Pacific z produkce HBO. Oba seriály se dočkaly rovnou několika cen Emmy a vynikajícího kritického ohodnocení.

Možná by to někomu celé mohlo znít jako chabý pokus Applu oživit dávno zapomenutou sérií, ale zvučná jména mluví o opaku. Podle dosavadních informací se na seriálu bude podílet Steven Spielberg, Tom Hanks a Gary Goetzman, tudíž původní autoři a herci stojící za Band of Brothers. Studio navíc povede Zack Van Amburg a Jamie Erlicht, tedy bývalí zaměstnanci Sony, kteří stojí v čele Apple Worldwide Video a zodpovídají za většinu audiovizuálního obsahu. Uvidíme, jak si nakonec tento originální snímek povede. Konec konců, Netflixu se tvorba vlastních seriálu nadmíru vyplatila a pokud se Applu podaří to samé, má vystaráno. V záplavě konkurence jsou to právě osobité a netradiční počiny, které oddělí zrno od plev. Navíc se podle všeho máme na co těšit.

Dnes nejčtenější

.