Zavřít reklamu

Minulý týden webem proběhla informace o tom, že Apple v rámci svého China Clear Energy fondu zainvestoval do výstavby tří nových komplexů větrných elektráren v Číně. O důvodech proč tomu tak je a jaké má v tomto odvětví Apple plány, se v rozhovoru rozpovídala Lisa Jackson, která v Applu zastává pozici vice prezidentky pro ekologické, sociální a programové iniciativy.

V rozhovoru (který si můžete v plné délce přečíst zde) Lisa Jackson zmiňuje to, že cílem společnosti Apple je v této oblasti dopomoci všem svým dodavatelům – a to jak stálým, tak nestálým – k tomu, aby dosáhli na „zelenou energii“ pocházející z obnovitelných zdrojů. To byl také jeden z hlavních důvodů, proč vůbec China Clean Energy Fund vznikl. Sdružuje Apple a jeho 10 největších čínských dodavatelů, kteří do něj ukládají finanční prostředky, jež jsou následně použity na vybudování ekologických zdrojů elektrické energie, jako jsou například větrné farmy.

Apple chce výstavbou čistých elektrických zdrojů zajistit „zelenou energii“ nejen pro své dodavatele, ale ve finále také pro ostatní podniky, které o to projeví zájem ale zároveň nedisponují dostatečnými schopnostmi a možnostmi si podobnou síť vybudovat sami. Lisa Jackson v rozhovoru popisuje, že Apple vytvoří speciální webovou stránku, kde se budou moci menší a střední podniky zaregistrovat s požadavkem o spolupráci. Jakmile budou dostatečné kapacity výroby elektřiny vybudovány, společnosti se budou moci zapojit do jejího dlouhodobého odběru a snížit tak svou ekologickou stopu. Cílem Applu tak není zajistit provoz o čistě obnovitelných zdrojů jen pro sebe a pro své dodavatele, ale také pro všechny ostatní, kteří o to stojí.

Dnes nejčtenější

.