Zavřít reklamu

Pokud jste před pár týdny aktualizovali svůj iPhone či iPad na iOS 12.4.1 či dokonce betu iOS či iPadOS 13, 13.1 a rádi byste se vrátili opět na iOS 12.4, máme pro vás špatnou zprávu. Apple totiž přestal tento systém podepisovat, což znamená jediné – návrat již není možný. 

K ukončení podpisů starších verzí iOS se Apple uchyluje zpravidla po pár týdnech od vydání verzí nových. Díky tomu má alespoň částečně zajištěno, že své uživatele bez problému udrží na nejnovější verzi svého operačního systému, která je zpravidla nejpropracovanější a nejbezpečnější, což tentokrát platí dvojnásob. iOS 12.4 totiž obsahoval chybu, která umožnila vznik jailbreaku 12.4, což mnohé jablíčkáře velmi potěšilo. Jailbreak je už totiž obecně považován za pomalu umírající a to i kvůli tomu, že se Applu daří zamezovat všem možnostem, jak jej využívat s novějšími verzemi iOS. Tentokrát si však vše zcela dokonale nepohlídal a nechal hackerům pro vytvoření jaibreaku vrátka dokořán. 

iOS 12.4.1 je poslední verzí “dvanáctky”, jejíhož vydání jsme se dočkali zhruba před rokem. Už 19. září totiž Apple vydá zbrusu nový iOS 13 pro všechny své uživatele, který od června intenzivně testoval za pomocí vývojářů i veřejných beta testerů. Díky tomu se mu jej podařilo dotáhnout takřka k dokonalosti, kterou si bude již brzy moci vyzkoušet skutečně každý. A co vy, těšíte se? 

Dnes nejčtenější

.