Zavřít reklamu

Od vypuštění ostré verze iOS 12 už uplynul více než měsíc. Za tuto dobu stihl Apple již vydat jednu drobnou opravnou aktualizaci a rozjet testování druhé, tentokrát větší aktualizace s označením 12.1. Není se tak čemu divit, že se dnes v noci rozhodl přestat prvotní verzi iOS 12 podepisovat. Kvůli tomu je tak nemožné se na verzi systému vydanou 17. září vrátit.

K ukončení podepisování starších verzí systému se Apple uchyluje především kvůli tomu, aby se mu podařily jeho uživatelé udržet vždy na co nejaktuálnější verzi. Ta je totiž zpravidla nejpropracovanější a především nejbezpečnější, protože opravuje chyby, které obsahovaly verze předchozí. Krom toho ale nabízí i novinky, které jsou v předchozích verzích nedostupné. 

Prostředí iOS 12 se od loňska moc neliší:

Nutno podotknout, že ukončení podepisování iOS 12 nejspíš žádného z uživatelů bolet nebude. Verze 12.1 je totiž víceméně bezproblémová, takže z ní downgrade není nutný. V loňském roce po vydání iOS 11 však byla situace zcela opačná a uživatelé mezi systémy a jejich verzemi hojně migrovali a to až do doby, než se Applu podařilo několikátkou aktualizací systém víceméně dotáhnout do použitelného stavu. 

Co se pak týče výše zmíněného iOS 12.1, jeho vypuštění bychom se mohli dočkat vzhledem k pokročilému beta testování již poměrně brzy – tedy již v řádu dnů, maximálně týdnů. Spolu s ním na naše iPhony dorazí podpora skupinových hovorů FaceTime, podpora eSIM či spousta nových emoji. 

iOS 12 public berta

Dnes nejčtenější

.