Zavřít reklamu

YouTube přináší velmi zajímavou novinku společně s updatem na verzi 13.33 pro iOS zařízení. Jedná se o funkci Doba přehrávání, která zaznamenává, kolik času jste strávili sledováním videí. Aktualizace je k dispozici na českém AppStoru už nyní.

Pokud se vám tedy nabídne aktualizace aplikace YouTube na verzi 13.33, můžete novinku využívat. Najdete ji kliknutím na váš profil v pravém horním rohu a poté vybráním položky Doba přehrávání. Ihned vidíte statistiky toho, kolik času jste strávili sledováním videí dnes, včera, minulý týden a jaký je denní průměr. Pod nimi nalezneme užitečnou funkci pojmenovanou „Připomenout mi, že si mám dát pauzu“ po jejímž aktivování si nastavíte frekvenci, po jaké se má upozornění zobrazit. Minimum je 5 minut, maximum téměř nereálných 23 hodin a 55 minut.

Takto vypadá funkce přímo v aplikaci:

Dále si na této kartě můžete vypnout či zapnout funkci automatického přehrávání dalšího videa v pořadí a vypnout zvuky či vibrace aplikace. YouTube také umožní nechat si zasílat denní přehled oznámení ve vámi zvolenou dobu. Opět stačí funkci aktivovat a nastavit čas.

Je vidět, že i YouTube se přidává právě například k Applu ve snaze pomoci uživatelům snížit dobu, po jakou svá zařízení používají. Minimálně nastavení připomenutí po určité době se jeví jako funkce, která by někomu mohla pomoci uvědomit si, že sledováním videí tráví mnoho hodin každý den.

youtube logo

Dnes nejčtenější

.