Zavřít reklamu

Služba YouTube bude pod společností Google fungovat za pár měsíců už deset let. Za tu dobu prošel web i aplikace YouTube mnoha změnami a získaly mnoho vylepšení. Dnes Google představil novou aplikaci YouTube Go, která uživatelům umožní ještě mnohem více věcí. Největší novinkou bude v aplikaci offline mód, díky kterému si bude moci uživatel video do zařízení stáhnout a podívat se na něj později.

Špatnou zprávou je, že společnost Google oznámila, že bude v pořadí již čtvrtá aplikace platformy YouTube dostupná pouze v Indii. Do dalších zemí by se údajně měla podívat až později. Mezi ty, ve kterých bude později aplikace dostupná, se řadí jak Spojené státy tak i země v Evropě.

Nová aplikace přinese dokonce čtyři rozdílné cesty, jak se sníží spotřeba mobilních dat. První z nich je již zmíněný offline mód, který umožní uživatelům stáhnutí videa na Wi-Fi a jeho následné přehrání. Druhou novinkou bude animovaný GIF náhled, díky kterému se budou moci uživatelé rozhodnout, zda se na video podívají. Třetí vítanou změnou je zobrazení přesné velikosti dat, kterou bude muset aplikace stáhnout ke stažení videa. U každého rozlišení je tak při jeho výběru uvedena přesná velikost.

Poslední novinkou bude možnost sdílení videí se svými přáteli přes Bluetooth. Touto cestou tak nebude při sdílení potřeba žádné mobilní připojení. Tato poslední funkce nejspíš bohužel nebude dostupná na zařízeních s operačním systémem iOS.

Na oficiálním YouTube blogu Google neuvádí, kdy přesně aplikaci vypustí i mezi ostatní uživatele. „Během příštích pár měsíců budeme postupně uvolňovat aplikace pro více a více lidí. Tím získáme jejich zpětnou vazbu a budeme moci aplikaci vylepšit ještě před tím, než ji na začátku příštího roku vypustíme pro celý svět.“

Pokud se chcete nechat upozornit, až nová aplikace vyjde, můžete na tomto odkazu zadat svůj email a společnost Google vám v době vydání aplikace pošle upozornění.

youtube-go-fb

Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.