Zavřít reklamu

Vizuální novely jsou sice doménou spíše východních vývojářů, ale v posledních letech si možnosti vyprávět příběhy pomocí pouhých snímků všimli také tvůrci na západě. Mezi ně patří také například studio Dreamfeel, které, jak už název napovídá, objevilo kouzlo tohoto žánru a rádo by se na něm aktivně podílelo. I z tohoto důvodu začalo pracovat na pozoruhodné barevné novele If Found…, jež překvapí nejen vizuálem, ale i originálním příběhem.

Původně sice tvůrci zamýšleli svůj počin pojmout spíše jako svou prvotinu, ale nakonec hra spatří světlo světa díky vydavateli Annapurna Interactive, jenž titul zpřístupní na iOS a Androidu. Za to mohou být hráči nanejvýš rádi, jinak by se ochudili o neokoukaný příběh, který vypráví příběh dívky jménem Kasio, jež se na Nový rok rozhodne zničit svůj deník spolu se všemi svými pocity. Jejím cílem je, aby za sebou nenechala jakékoliv stopy a de facto vymazal svou duševní existenci z tohoto světa. My se ponoříme do jejích myšlenek a vzpomínek, zpětně si prohlédneme celý její dosavadní život a podíváme na mnoho různorodých lokací. Ty vynikají nejen svou rozmanitostí, ale také vizuální stránkou. Všechny jsou totiž ručně kresleny, konkrétně umělkyní jménem Liadh Young.

Pomalé vyprávění bude doprovázet atmosférický hudební podkres z dílny několika nezávislých skupin a barevná, místy až excentrická grafická stránka. Pokud se vše vydaří, máme tu aspiranta na další povedenou příběhovou záležitost, která hráče nechá dalších několik dní přemýšlet a filozofovat nad její pointou. Hra nachází inspiraci například v Life is Strange, které sice nespadá do žánru vizuálních novel, ale zato se nese v obdobném duchu. Uvidíme, jak si nakonec titul povede a zda studio dokáže naplnit jeho potenciál. Na vydání si však ještě nějakou dobu počkáme, If Found… se dočkáme až v roce 2020. Dáte této pozoruhodné a emocionální hříčce šanci?

Dnes nejčtenější

.