Zavřít reklamu

Tisíců hráčů, byť  i těch nepolíbených LEGO stavebnicemi, objevilo kouzlo stavění z kostiček a ihned si oblíbili herní adaptace, kterých za posledních pár let vyšlo rovnou několik. Zatímco až do nedávné doby LEGO tituly vycházely zejména na PC a konzole, vývojáři postupně začínají upírat pozornost také na mobilní zařízení. Po oznámení hry LEGO Legacy, kde se prolne většina herních a filmových univerz, se o slovo přihlásila také sága Star Wars.

Na rozdíl od předchozího zmíněného titulu se LEGO Star Wars Battles nebude zaměřovat výhradně na sandboxovou zábavu a nekonečné moře rozmanitých světů, ale spíše na samotnou podstatu této legendární filmové série. Pochopitelně nebudou chybět naši oblíbení hrdinové a antagonisté, staronové lokace, spousta možností a prozkoumávání galaxie. Jediným rozdílem je hratelnost, jež je postavena na bázi karetních her. Všechna dobrodružství a souboje bude tedy probíhat pouze pomocí balíčků karet, které si budete volit a postupně vylepšovat. Pro někoho může být sice tato novinka zklamáním, ale v zásadě půjde o strategičtější verzi předchozích LEGO Star Wars her, kde hrála prim akce a neustálé přestřelky.

Jak bude celý systém fungovat je zatím záhadou, tvůrci se totiž s žádným trailerem nepochlubili a dokonce nezveřejnili ani screenshoty. Naštěstí se skalní fanoušci nemusí bát, za hrou stojí studio TT Games, mající na svědomí takové pecky jako LEGO Undercover a Marvel Superheroes 2. Stejně tak si budeme muset počkat na datum vydání, které by však mělo připadnout na příští rok. S jistotou ale nelze určit ani roční období, tvůrci mají tendenci jejich počiny vydávat de facto v průběhu celého roku, tudíž v tomto případě komunita daleko nedojde ani se spekulacemi. Zkrátka nezbývá nic jiného než nadějně vyhlížet další informace a doufat, že se studio TT Games v dohledné době podělí o další střípky detailů.

Dnes nejčtenější

.