Zavřít reklamu

Agentura Bloomberg nedávno informovala o tom, že Apple spojuje své síly s firmou na výrobou sojové omáčky. Lámete si hlavu s tím, co z takové spolupráce může vzniknout? Předražená omáčka s logem nakousnutého jablíčka to nebude. Jedná se o projekt, který má podpořit tvorbu a využívání ekologicky šetrné energie.

S taiwanskou firmou Wan Ja Shan Brewery pracuje Apple na vývoji střešních solárních panelů. Ty mají „vyrůst“ na pozemku zmíněné firmy, jehož rozloha činí zhruba 50 tisíc čtverečních stop. Pozemek se nachází na jihu Taiwanu v oblasti Pingtung. Manažer společnosti Wan Ja Shan Brewery Tony Chung v rozhovoru pro Bloomberg News uvedl, že projekt by měl být spuštěn ještě před koncem letošního roku. Podpisu dohody předcházela jednání, která trvala rok a půl, bližší detaily ale neprozradil.

Nezisková organizace Center for Resource Solutions (CRS) vydala zprávu, ve které uvádí, že svůj certifikační program, zaměřený na projekty obnovitelné energie, rozšiřuje do Asie, a že pilotní projekt má na svědomí právě společnost Apple. Kromě Taiwanu půjde také o Singapur. CRS s podporou společnosti Apple vyvinula standardy podle osvědčených postupů. Organizace CRS má za sebou dvacet let zkušeností s projekty, zaměřenými na výrobu a distribuci obnovitelné energie, a to převážně na území Severní Ameriky.Jejím úkolem  bude v tomto případě zřejmě dohlédnout na to, zda projekt splňuje uvedené standardy. Spolupráce s firmou Wan Ja Shan Brewery je součástí dlouhodobého úsilí Applu o přínos životnímu prostředí. Kromě využívání obnovitelných zdrojů energie se Apple v rámci tohoto úsilí snaží také o redukci obalů či recyklaci svých vlastních zařízení.

Dnes nejčtenější

.