Zavřít reklamu

Do představení letošních iPhonů už zbývá méně než měsíc a to znamená jediné – jejich výroba běží na plné obrátky. To ostatně potvrzuje i čerstvá zpráva asijského portálu ET News, kterému zdroje prozradily, že LG – hlavní dodavatel fotoaparátových modulů – v posledních týdnech výrazně zvýšil produkci tohoto komponentu. 

Podle zdrojů, které by měly ve fabrikách LG působit, je proces výroby modulů fotoaparátů sice ze značné části automatizovaný, stále je však v něm potřebná i lidská složka. A právě v posledních týdnech nabírala společnost ve velkém. Zatímco na konci března pracovalo na modulech ve fabrikách LG “jen” 200 zaměstnanců, na konci června už jich bylo 880 – tedy zhruba 4x více. Tento nárůst nemá na svědomí nic jiného než markantní zvýšení výroby tohoto komponentu, který se objeví hned ve dvou ze tří chystaných iPhonech – konkrétně v modelech s OLED displeji. 

Zpráva sice hovoří jen o výraznému nabírání do fabrik LG, avšak je velmi pravděpodobné, že se k podobným krokům uchylují i ostatní dodavatelé Applu zajišťující mu právě moduly fotoaparátu. Mezi ty se řadí například Sharp či O-Film. První jmenovaný přitom ještě nedávno usiloval i o dodávky OLED displejů, avšak z jeho snahy nejspíš sešlo. Alespoň to vyplývá z informací z uplynulých týdnů, ve kterých jako adept na dalšího dodavatele tohoto komponentu nefiguruje. Na druhou stranu, pokud se některý z nových partnerů neosvědčí, bude mít i Sharp dveře otevřené. 

Dnes nejčtenější

.