Zavřít reklamu

Když Apple vloni představil iPhony 8, 8 Plus a X s podporou rychlého nabíjení, mnoho uživatelů tím velmi potěšil. Poměrně nepříjemné však bylo zjištění, že potřebná rychlonabíječka v balení iPhonů chybí a tudíž si ji musíte dokoupit. To ale není zrovna levná záležitost, za což schytává Apple kritiku ze všech stran. U telefonů, jejichž cena dosahuje až ke hranici 35 tisíc korun, je totiž absence rychlonabíječky pro mnoho uživatelů absolutně nepochopitelná. Apple se z této kritiky možná poučil a pro letošek proto nejspíš chystá jakési ospravedlnění.

O tom, že Apple přibalí k letošním iPhonům nový adaptér do zdi podporující rychlonabíjení, jsme slyšeli již před pár měsíci, přičemž zanedlouho poté jsme si mohli prohlédnout první schémata adaptéru. Před malou chvílí se pak na internetu objevily reálné fotografie, které by měly tento 18W USB-C adaptér zachycovat. Prohlédnout si je můžete v galerii pod tímto odstavcem.

Reálné fotografie rychlonabíjecího adaptéru Applu, které se před chvílí objevily na internetu: 

Jak můžete sami vidět, fotografie částečně korespondují s CAD výkresy, které se na internetu objevily nedávno. Hlavní rozdíl je v kolících, které jsou určeny pro jiné typy zásuvek. Pokud se tedy dá dnešním fotografiím důvěřovat, znamenalo by to, že Apple po letech upustil od svého klasického tvaru adaptéru a z šestiúhelníku přejde na oblé hrany, které využívá například u adaptérů pro MacBooky či iPady. Adaptér z fotografie by však měl být podle dostupných informací jen jedním z prototypů, takže je možné, že tvar není konečný.

Takto vypadají CAD výkresy, které unikly v minulých týdnech: 

Krom kolíků do zásuvky můžete na adaptéru vidět i konektor pro USB-C kabel, který bude právě drátové rychlonabíjení iPhonů zajišťovat. Zajímavé je, že Apple před nedávnem USB-C to Lightning kabely na svém webu zlevnil a nyní je prodává za cenu kabelů USB-A to Lightning, což by mohlo příchod této novinky též naznačovat. Jasno ale samozřejmě bude až v září.

Doufejme, že se tedy skutečně odhodlá novou nabíječku k iPhonům přibalit  a zákazníci tak alespoň lehce ušetří. Vítané by to rozhodně bylo. Tím spíš, když se rozhodnete k nákupu telefonu za desítky tisíc korun. 

apple_18w_charger_fb

Dnes nejčtenější

.