Zavřít reklamu

Komerční sdělení: Vypadávání hovorů, časté zasekávání systému, nefunkční navigace, slabý signál Wi-Fi,nefunkční Touch/Face ID, samovolné vypínání telefonu, vadné pixely/fleky na displeji, prach v čočce fotoaparátu, nefunkční nabíjení, tlačítka ovládání hlasitosti zvuku a mnoho dalšího. I telefony od Apple mají své „mouchy“ a ačkoli si někdo myslí, že jsou téměř dokonalé, jedná se stále o techniku, u které se mohou nějaké problémy objevit.

Pokud se to týká i vašeho telefonu, který máte ještě v záruce, máte 2 možnosti. Vyřídit si reklamaci sami, poptat se u kamarádů či známých na náhradní iPhone a nebo nechat celý proces reklamace na odbornících, kteří vám navíc náhradní telefon po celou dobu vyřízení zapůjčí. V tomto článku se podíváme na tu pohodlnější variantu.

Kdo vyřídí reklamaci vašeho telefonu za vás?

Tuto možnost nabízí iPhone půjčovna, která je na trhu od začátku roku 2017, tzn. déle jak 2 roky a o které jsme už v minulosti informovali v tomto článku. Primárně nabízí služby v oblasti krátkodobého pronájmu iPhonů, ale jako další službu můžete využít právě vyřízení reklamace. Tato možnost, podle slov majitele, nebyla nabízena hned od počátku, ale přišla až postupem času na přání klientů, kteří hledali „all in one“ službu, která vyřeší problém s telefonem od A po Z.

Jak probíhá vyřízení reklamace?

Záleží jestli jste nebo nejste z Prahy, takže možnosti máte dvě:

Osobně v Praze

Přímo s majitelem půjčovny si domluvíte schůzku v některé z vybraných kaváren, případně může za poplatek dojet až k vám domů nebo do práce. Pokud je to možné (stav telefonu to dovoluje) provede se záloha původního telefonu a obnovení dat do náhradního iPhonu. Během pár minut tak máte svá data v náhradním telefonu! iPhone, který bude předán na reklamaci pak na místě obnovíte do továrního nastavení, vyplníte smlouvu o zapůjčení náhradního telefonu a vyřízení reklamace a je hotovo. Tento proces zabere maximálně 20 minut. 

Kurýrem

Pokud nejste z Prahy, náhradní telefon vám bude poslán po předchozí domluvě kurýrem (pouze po ČR). Před odesláním proběhne samozřejmě podpis smlouvy a složení zálohy. Jakmile budete mít v náhradním telefonu obnovená data, pošlete reklamovaný telefon do půjčovny. Po vyřízení reklamace vám bude telefon zaslán a stejným způsobem pak vrátíte náhradní telefon. 

Proč využít služeb iPhone půjčovny?

Služba vyřízení reklamace je určená pro ty z vás, kteří nemáte čas nebo zkušenosti s vyřizováním reklamací a především pak pro ty, kteří nemají možnost zapůjčení náhradního iPhonu. Díky telefonu, který máte po celou dobu reklamace totiž nemusíte netrpělivě čekat, kdy bude reklamace vyřízená a díky zkušenostem, které v půjčovně mají máte téměř 100% šanci, že bude reklamace kladně vyřízena.

Kolik stojí vyřízení reklamace včetně náhradního telefonu?

Cena závisí na zvoleném modelu náhradního iPhonu. K dispozici jsou tyto telefony: iPhone 5s, SE, 6s, 6s Plus, 7, 7 Plus a také iPhone X. Ceny začínají na 1 290 Kč a končí na 2 990 Kč bez DPH. Samotné vyřízení reklamace je už zahrnuté v ceně. Délka přitom není nijak omezená! Tuto částku proto zaplatíte i v případě, kdy reklamace zabere déle, než 30 dní! Oproti běžné ceně pronájmu je tak mnohem výhodnější. Podle zkušeností jsou však reklamace vyřízeny v průměru do 14 dní.

Platí se nějaká záloha?

Pokud se telefon posílá kurýrem, platí se záloha vždy. Její výše záleží na zvoleném modelu. Pokud je vyřízení osobně v Praze a půjčíte si stejný model, který budete reklamovat nebo „nižší“, pak se záloha neplatí. Jako jistina totiž slouží váš telefon.

Zeptali jsme se majitele na pár otázek, které nás zajímali.

1. Co když bude reklamace zamítnutá?

Nebudu-li počítat s reklamací, u které jsme klientovi rovnou řekli, že má telefon utopený, tak nám žádnou reklamaci nezamítli. Dokonce ani v Britexu, který je známý svým přístupem, kdy zamítá i reklamace, které jsou oprávněné. Díky přesné specifikaci problému se nám opravdu ani jednou nestalo, že bychom klienty zklamali. V 99% dostanou nový (refurbished) telefon, jednou jedinkrát došlo pouze k výměně vadného displeje.

2. Kolik reklamací už máte za sebou?

Přesně spočítané nejsou, ale jsou to desítky. Není to až tak žádaná služba, využívají ji především ti náročnější. V podstatě celá iPhone půjčovna vznikla v momentě, kdy jsem potřeboval náhradní telefon a nebyl nikdo, kdo by mi tuto službu nabídl. Tak jsem ji udělal já. Já v tom vidím přidanou hodnotu, někdo ne, rozhodnutí je na každém z nás.

3. Jak dlouho reklamace trvá?

Toto nejde specifikovat.Nejrychlejší reklamace byla vyřízená za 3 pracovní dny, nejdéle jsme čekali měsíc. Vždy záleží na rychlosti servisu, případně vyjádření od Apple, který nelze ovlivnit.

4. Kde reklamace vyřizujete?

Využívám samozřejmě autorizovaný servis Apple, jinde to ani nejde. U telefonů, které jsou “od operátorů” pak přímo na pobočce operátora. 

5. Proč by si měli klienti nechat vyřídit reklamaci u vás?

Já tuto službu z počátku ani nenabízel, ale když jsem se ptal klientů proč potřebují telefon a čím dál častěji to bylo kvůli reklamaci, řekl jsem si, že bych mohl vyhovět jejich přání a vyřídit celý proces za ně. V zásadě je tato služba pro ty nejnáročnější, protože řada lidí dokáže vydržet bez iPhonu a než aby za tuto službu platili, tak si ten proces vyřídí sami. Kdo v tom vidí službu, pomoci které ušetří čas, nervy a navíc chce mít po celou dobu náhradní telefon, ten ji s velkým díky využije. 

Dnes nejčtenější

.