Zavřít reklamu

Mysleli jste si, že ve světě technologických gigantů umí dělat vtipné reklamy je Apple, Google a Samsung? Chyba lávky! S naprostým skvostem se totiž nyní vytasil i Microsoft. Co na tom, že se v ní pouští do porovnávání svého laptopu Surface Laptop 2 s MacBookem od Applu a že v něm jeho stroj vítězí na plné čáře. Za kreativitu, kterou Microsoft u reklamy prokázal, si totiž zaslouží rozhodně palec nahoru. 

Redmondská společnost přišla se skutečně velmi originálním nápadem. Do své půlminutové reklamy totiž sehnala člověka se jménem Mackenzie Book, kterému přátelé neříkají jinak než Mac Book. A kdo jiný než muž se jménem laptopu od Applu by se měl pustit do srovnávání MacBooku A Surface Laptopu 2? S pořádnou dávkou nadsázky totiž lze říci, že vhodnější osoba neexistuje. Jak už jsem zmínil výše, Mac Book je na svého počítačového jmenovce relativně tvrdý, protože ve všech aspektech upřednostňuje Surface. Ten je podle něj rychlejší, má lepší výdrž baterie či se chlubí dotykovým ovládáním. Reklamu zakončuje vcelku vtipné doporučení: “Měli byste sáhnout po Surfacu. Věřte mi, jsem Mac Book.” 

Zda Apple hozenou rukavici zvedne a pokusí se vtípek Microsoftu vrátit vlastní reklamou se v tuto chvíli říci nedá. Pravdou však je, že v minulosti si z něj utahoval v reklamní kampani Mac vs. PC a to po dlouhé tři roky. Reklamu Microsoftu tak lze brát svým způsobem jako opožděnou odvetnou akci, která jen dokazuje, že i on má smysl pro humor a dokáže vytvářet reklamy, které zkrátka nenudí.

Dnes nejčtenější

.