Zavřít reklamu

Při pohledu do kalendáře je vám všem více než jasné, že je období adventu, které vyvrcholí vánočními svátky, za dveřmi. I Apple je si této skutečnosti moc dobře vědom a krom slev na produkty začíná své zákazníky pomaličku na vánoční vlnu nalaďovat i pomocí videí, či chcete-li reklam, ze kterých sváteční nálada a klid jen čiší. A zajímavé je i to, že mu k tomuto účelu dokonale posloužila sněhem pokryté ulice Prahy.

První ze série videí určených pro letošní Vánoce vydal Apple před malou chvílí a do hlavní role obsadil krom dvou tanečníků i svá bezdrátová sluchátka AirPods. Ty se totiž těší celosvětově obrovské oblibě právě díky volnosti, kterou nabízejí. Apple ve svém videu ukazuje, jak díky nim sdílet společné chvíle, aniž byste se museli obávat, že je při prudkých pohybech ztratíte. Z pohybů hlavních protagonistů je totiž jasně patrné, že se ani při mnohdy krkolomných kreacích ani nehnou.

https://www.youtube.com/watch?v=1lGHZ5NMHRY

Celé video prolíná píseň Palace od Sama Smitha, která dodává povedeným záběrům z videa tu správnou něžnou atmosféru s nádechem svátků. Co se týče dalších jablečných produktů, Apple samozřejmě nezapomněl ukázat ani nový iPhone X. Na něm má diváky již na první pohled zaujmout bleskové odemknutí pomocí Face ID, které provádí dívka ještě před dokončením animace zámku. Jablečná společnost se nám tak možná snaží dokázat dokonalost nové technologie i takto nenápadnou a nenásilnou cestou.

V hlavní roli Praha

Tím nejzajímavějším je ale fakt, že se reklama z velké části odehrává v pražských ulicích. Část videa je natočená na Praze 1 poblíž Staroměstského náměstí, další část pak u Horské dráhy na Praze 7 a nakonec i na Vyšehradském železničním mostě. Pokud budete na video koukat pozorněji, pak si všimnete českých nápisů jako „Cukrárna tety Emy“ nebo již zmíněná „Horská dráha.“ Zdaleka se přitom nejedná o první video natočené v České republice. Už loňskou vánoční reklamu točil Apple na náměstí v Žatci a další reklamní spot lákající na tehdy nový iPhone 7 Plus pořídil na státním zámku Libochovice.

Možná i letos se dočkáme více než jedné reklamy, ve které budou zachycena známá česká místa. Uvidíme, s jakými videi se Apple v příštích dnech a týdnech ve spojitosti s vánoční tématikou vytasí. Pokud by však byla všechna v tomto duchu, rozhodně bychom se nezlobili. Alespoň z mého pohledu se totiž jablečné společnosti náramně povedlo.

apple vanocni reklama fb
Apple vanocni reklama Praha

Dnes nejčtenější

.