Zavřít reklamu

Určitě se vám někdy stalo, že jste měli hromadu obrázků plných textu. Namísto toho, abyste je po jednom někomu posílali, tak jste se rozhodli pro spojení všech těchto obrázků do jednoho dokumentu PDF. K tomu jste pravděpodobně využili nějakého online programu, či aplikace třetí strany. Online programy jsou však často nefunkční, přidávají do dokumentů své vodoznaky, anebo si za převod nechávají platit. Aplikace třetí strany zase mohou zbytečně zabírat místo v úložišti. Věděli jste, že v macOS existuje jednoduchá možnost, pomocí které můžete několik obrázků převést do jednoho dokumentu PDF bez nutnosti toho, abyste instalovali nějakou aplikaci, či potřebovali připojení k internetu? Pojďme se společně podívat, jak na to.

Jak na Macu převést několik obrázku do dokumentu PDF

Všechny obrázky, které chcete převést do formátu PDF, si na Macu uložte do jedné složky. Jakmile je budete mít u sebe v jedné složce, tak je všechny označte – buď myší, anebo klávesovou zkratkou Command + A. Poté na jednu z označených položek dvakrát klikněte. Všechny obrázky se poté otevřou v nativní aplikaci Náhled. Po otevření si zkontrolujte pořadí stránek. Pokud chcete pořadí změnit, tak jednoduše určité obrázky mezi sebou přetahujte. Jakmile budete s pořadím spokojeni, tak v horní liště klikněte na záložku Soubor a z menu, které se zobrazí, vyberte možnost Tisknout… Otevře se nové okno, kde si ještě můžete nastavit ostatní parametry PDF souboru – například orientaci, apod. Po veškerém nastavení klikněte v levém dolním rohu okna na tlačítko PDF. Zobrazí se menu, kde už jen stačí zvolit možnost Uložit jako PDF. Poté už si jen zvolte pojmenování souboru a cestu, kam se má uložit. Jakmile budete mít hotovo, klikněte v pravém dolním rohu na Uložit.

Souvisejíci

Na závěr jen dodám, že možnost Uložit jako PDF se nachází ve všemožných aplikacích, nejen v Náhledu. Bez problému si tak můžete přes menu Tisknout… uložit PDF například webové stránky v Safari, či jiného dokumentu. Bohužel je možnost pro uložení PDF nešťastně ukryta v sekce Tisknout, tudíž o ní mnoho uživatelů neví a nepoužívá ji.

Dnes nejčtenější

.