Zavřít reklamu

Vzhledem k tomu, že léto může být plné aktivit na přímém slunci, tak je velice důležité, abyste měli pokrývku hlavy, a také abyste dodržovali pravidelný pitný režim. Přijde mi, že pitný režim se v dnešní době nijak neřeší. Každý prostě pije tak, jak se mu zachce, anebo až když už je příliš pozdě – obzvlášť v létě. Pamatuji si to jako včera, kdy mi babička říkávala, abych pravidelně pil. Když jsem jí v té chvíli odvětil, že nemám žízeň, tak mi řekla, že mám pít i tehdy, kdy žízeň nemám. A od té doby se tedy snažím pravidelně pít.

Vzhledem k tomu, že žijeme v moderní době, tak není třeba, aby vám nějaká osoba připomínala pitný režim. Od toho jsou tady chytré mobilní telefony, které mají sloužit nám, a ne my jim. Existuje nepřeberné množství aplikací, které můžete ke sledování a připomínání pitného režimu využít. Osobně máme však v rodině zkušenosti s aplikací Drink Water Reminder. Ta je sice k dispozici v angličtině, avšak je velice jednoduchá na použití, tudíž angličtinu ani potřebovat nebudete. Aplikace je k dispozici naprosto zdarma v App Storu, kde si drží hodnocení 4,4 hvězdiček z 5 možných.

Aplikace vám sama vypočítá doporučený denní přísun vody.

Jak už jsem jednou zmínil, tak používání aplikace je velice jednoduché. Při spuštění aplikace si projdete jednoduchým průvodcem, kterému sdělíte vaši váhu, pohlaví a momentální počasí, které panuje – v tomto případě tedy horko. Podle těchto tří informací vám aplikace sama vypočítá doporučený denní přísun vody. Ten si samozřejmě můžete nastavit i podle vlastního uvážení. V horní liště si ještě můžete rozkliknout možnost Notification Settings, kde si nastavte dobu, po které vás bude aplikace prostřednictvím notifikací upozorňovat na doplnění tekutin.

Jakmile si projdete tímto průvodcem, tak se ještě zobrazí plocha, která vás žádá o přístup k aplikaci Zdraví. Aplikace Drink Water Reminder totiž může, pokud jí to dovolíte, zapisovat příjem tekutin a kofeinu přímo do nativní aplikace Zdraví. Poté už se objevíte v samotném rozhraní aplikace, jejíž středem je lahev plná vody. Zde si můžete všimnout rozdělovače s číslem, který určuje, kolik vám ještě zbývá vypít vody. V praxi to tedy funguje tak, že máte plnou lahev, vypijete z ní část vody, a aplikaci poté řeknete přibližný počet mililitrů, který jste vypili. Jakmile budete chtít počet zaznamenat, tak kliknete na Drink Water. Zbývající přísun tekutin se poté sníží. Takto to budete opakovat do té doby, dokud se v horní části aplikace neobjeví nula – tedy že jste splnili doporučený přísun vody.

Součástí aplikace jsou také achievmenty, respektive výzvy, které můžete plnit. Za každou splněnou výzvu dostanete odznak. Pokud tedy například budete aplikaci používat 7 dní v kuse, dostanete odznak. Pokud například zase udržíte pitný režim po určitý počet dní, opět získáte odznak. Tyto odznaky mají úlohu motivace a soutěživosti. Pokud si tedy aplikaci stáhnete v rodině, tak se můžete předhánět v tom, kdo zrovna vlastní více odznáčků. Mimo jiné bych na závěr tohoto článku také rád zmínil fakt, že aplikace Drink Water Reminder funguje i na Apple Watch. Pomocí digitální korunky si jednoduše nastavíte, kolik mililitrů vody jste vypili, a poté kliknete na Drink Water. Tímto se vypitá voda okamžitě přenese do aplikace.

Dnes nejčtenější

.