Zavřít reklamu

Společnost Apple zveřejnila své  plány na rozšíření svého maloobchodního prodeje v Japonsku. Potenciální zákazníky a návštěvníky nových prodejen prozatím láká grafikou na svém webu. Bannery se stylizovanými logy Applu slibují otevření dvou nových prodejen ještě v průběhu letošního roku a zároveň oslavují vylepšení stávající prodejny na Omotesando.

Loni v říjnu Apple přidal na web své japonské maloobchodní prodejny mozaikové logo. V té době také po významné rekonstrukci znovu otevřel svou maloobchodní značkovou prodejnu na Shibuya. Obrazový materiál, který byl zveřejněn tento týden, se od zmíněného loga z loňska mírně liší, na obou ale můžeme vidět ikonické logo nakousnutého jablíčka v duhových barvách, odkazujících na vzhled loga Applu v osmdesátých letech. Nové značkové prodejny Applu by se podle  dostupných zpráv měly nacházet v prefektuře Kanagawa na náměstí Lazona Kawasaki a ve čtvrti Marunouchi v Tokiu. Jak jsme zmínili v úvodu, k jejich dokončení by mělo dojít ještě letos.

Prodejna na třídě Omotesando byla poprvé otevřena v roce 2014 a vyznačovala se tehdejším klasickým designem. V průběhu letošního léta ale pobočka prodělala rozsáhlou rekonstrukci, v jejímž rámci byly odstraněny grafické panely v první patře a přidány police pro vystavení doplňků. Přepracování a nového designu se dočkaly i podzemní prostory prodejny, kam přibyly nové stoly a zelená stěna. Zde by se měly konat akce v rámci programu Today at Apple.

Rekonstrukce japonských poboček prodejen Applu byly zahájeny v loňském roce poté, co tehdejší senior viceprezidentka maloobchodu Angela Ahrendts oznámila, že firma hodlá v zemi vycházejícího slunce významně investovat. Prodejny v Ginze, Ósace, Nagoyi a Fukuoce nicméně prozatím zůstávají beze změny.

Dnes nejčtenější

.