Zavřít reklamu

To, o čem se ještě před pár dny, jen hlasitě spekulovalo, se před pár hodinami stalo realitou. Řeč je konkrétně o odložení vydání veřejné verze iPadOS 16, který Apple představil spolu s ostatními novými systémy na červnové WWDC. 

Že se vývoj iPadOS 16 nedaří podle plánů jsme slyšeli již před pár týdny od reportéra Marka Gurmana z Bloombergu. Před pár hodinami pak vydal Apple pro portál TechCrunch, se kterým dlouhodobě v této rovině spolupracuje, prohlášení o tom, že iPadOS 16 nedorazí ve verzi 16.0, ale až 16.1 a stane se tak až po uvedení iOS 16. Na toto prohlášení pak Apple okamžitě navázal vydáním první bety iPadOS 16.1, kterou navázal na šestou vývojářskou betu iPadOS 16.0. 

Přestože se na první pohled nejedná o nic pozitivního, pravdou je přesný opak. Tím, že Apple odložil vydání iPadOS 16 na později, dal totiž jasně najevo, že jej již nevnímá jen jako jinak pojmenovaný iOS, který ještě relativně nedávno na iPadech běžel, ale že se již v jeho očích jedná o skutečně dedikovaný systém, který vyžaduje vlastní přístup. Do budoucna bychom se tak měli i z tohoto důvodu u iPadOS připravit na velké věci, které budou ještě víc šité na míru iPadům. Ostatně, už nasazení Stage Manageru pro zlepšení multitaskingu je toho důkazem. Škoda jen, že je právě on důvodem pozdějšího vydání. Applu se totiž stále nedaří dotáhnout k dokonalosti. 

Dnes nejčtenější

.