Zavřít reklamu

Oliver Schusser je dlouholetým manažerem ve společnosti Apple. Od loňského dubna vede celou sekci Apple Music a magazín Billboard ho nyní vyzpovídal, a dozvěděl se několik zajímavých informací o tom, jak Apple Music funguje a co plánují do budoucna.

Oliver Schusser je v Applu zaměstnaný už více jak 15 let. Loni v dubnu byl povýšený na ředitele celosvětových operací pro Apple Music a v současné době je tak dvojkou pod Eddy Cuem, který je na vrcholu manažerského řetězce a kterému se přímo zodpovídá. Na projektu Apple Music pracuje již několik let a ze své manažerské pozice musel například zasahovat při interních sporech ohledně vedení. Mezi zaměstnanci má reputaci skvělého vedoucího, který vyniká svým vztahem ke svým podřízeným. K tomu všemu je navíc velmi schopný po obchodní a marketingové stránce, proto byl také zvolen na druhý nejvyšší post v oblasti Apple Music. Po svém uvedení do funkce, Schusser si vybral několik svých spolehlivých spolupracovníků, mezi které rozdělil novou agendu, která měla Applu pomoci ve vztahu s jednotlivými umělci, vydavatelstvími a dalšími partnery. Vznikla tak poměrně úzká spolupráce, kterou si všechny strany pochvalují.

Vděčíme mu za mnohé

Zasadil se také o to, že se platforma Apple Music bude rozvíjet rychleji než dříve. Kromě aktualizací softwaru jako takového přinesl některé nové playlisty, nové žebříčky, díky uzavřenému partnerství s dalšími společnostmi (Amazon, Verizon, AA…)Apple dosáhl na další potenciální zákazníky, což se projevilo na neustále vzrůstajícím počtu předplatitelů služby. Se změnami, které Schusser provedl, jsou spokojeni jak v Applu, tak také samotní umělci či jednotlivá vydavatelství. Cítí se být více zahrnuti v procesu a vědí, že jim na druhé straně někdo „naslouchá“. Schusser dává velkou váhu lidmi hodnoceným playlistům, jelikož chce uživatelům Apple Music poskytnout co nejlepší možnou službu s ohledem na vybíranou muziku.

Nyní, čtyři roky po spuštění, je Schusser veskrze spokojený s tím, v jakém stavu se Apple Music nachází. Snahou do budoucna je dále budovat a prohlubovat vztahy mezi autory a vydavatelskými společnostmi, aby ze spolupráce těžili všichni zúčastnění. A to i uživatelé, kteří si Apple Music předplácejí. Kompletní profil si můžete přečíst zde.

Dnes nejčtenější

.