Zavřít reklamu

Je tomu zhruba týden, co se Apple Music podařil překonat další milník. Jablečnou streamovací službu totiž nyní využívá již čtyřicet milionů předplatitelů. Toto číslo je pozoruhodné hlavně kvůli tomu, že ještě dva týdny před oznámením tohoto úspěchu dosahoval počet předplatitelů “pouhých” 38 milionů. Applu se tak podařil zaznamenat úctyhodný nárůst dvou milionů uživatelů za pouhé dva týdny. Tento úspěch však není to jediné, co se nyní v souvislosti s Apple Music děje.

Portálu Variety se podařilo zjistit, že jablečná společnost lehce zamíchala svým týmem starající se o její streamovací službu a do jeho čela nyní dosadila Olivera Schussera. Ten by tak měl nyní Apple Music celosvětově řídit a svým způsobem mu udávat směr. Jablečné společnosti se tak podařilo nejspíš vyřešit zápletku s tím, koho do vedení služby dosadí. Situace byla totiž doposud poměrně nepřehledná, kvůli čemuž jsme zcela nevěděli, kdo jaké role u služby zastává. Hlavu nám pak zamotalo i nedávné potvrzení odchodu otce Apple Music, Jimmyho Iovine, který se chce více věnovat rodině.

V Applu není nováčkem 

Pro Olivera není práce v týmu Apple Music ničím novým. V minulosti se totiž v této divizi již pohyboval, byť na trochu nižších postech. V Applu pomáhal však i u App Storu, iTunes, iBooks či u Podcastů, takže má opravdu bohaté zkušenosti. Údajně má i velmi dobrý vztah s jedním z nejvýše postavených představitelů Applu, Eddym Cuem, který ho zhruba před 14 lety do Applu přivedl.

Tak či tak se nemusíme žádných změn v Apple Music nejspíš obávat. Strategie Applu je totiž zcela jasná – pokusit se ovládnout streamovací průmysl a předehnat Spotify. Tento cíl se mu však podaří splnit jen v případě, že bude nabízet opravdu kvalitní produkt, který zákazníky zaujme. Pokud se tedy nějakých změn dočkáme, budou jen k lepšímu. 

apple music fb

Dnes nejčtenější

.