Zavřít reklamu

Na začátku letošního roku obletěla svět zpráva o odchodu otce Apple Music, Jimmyho Iovine, z jablečné společnosti, který se měl uskutečnit už toto léto. Svůj odchod sice Jimmy po pár dnech v rozhovoru pro portál Variety popřel, podle čerstvých informací však na své pozici nejspíše přeci jen nesetrvá. Od srpna by měl totiž přejít na pozici konzultanta Applu.

Z tuto chvíli není jasné, v čem přesně bude jeho nová role v Applu spočívat. Po přechodu na ní by však již neměl být hlavní tváří Apple Music, kterou doposud byl. Po letech práce si totiž chce prý Iovine užít více času se svou rodinou s tím, že Applu v případě potřeby kdykoliv pomůže. S ohledem na jeho působení v Apple Music v minulých letech, kdy se na veřejnosti objevoval čím dál méně a značnou část jeho práce za něj zastávali Robert Kondrk a Jeff Robbin, však Jimmyho odchod žádnou velkou ránou pro Apple nejspíše nebude. Jeden z nejvýše postavených představitelů Applu, Eddy Cue, už se prý rozmýšlí nad tím, jak zbytek Jimmyho povinností mezi tyto dva muže rozdělí či zda Apple nenajme na jeho práci někoho třetího.

Iovine spolupracuje s týmem starajícím se o Apple Music již od roku 2014, kdy Apple získal pod svá křídla společnost Beats Electronics a internetovou službu Beats Music. S Applem však již spolupracuje velmi dlouho a pamatuje i spolupráci se Stevem Jobsem.

Uvidíme, jak se tedy nakonec Jimmy rozhodne a zda se skutečně v létě přesune spíše na pozici konzultanta či své plány nakonec přehodnotí. Snad se tedy bude Apple Music dařit nadále i bez něj a neustále poroste.

promotional-apple-music-jimmy-iovine

Zdroj: cultofmac

Dnes nejčtenější

.