Zavřít reklamu

Minulý týden obletěly svět zprávy o tom, že se hlavní tvůrce Apple Music Jimmy Iovine chystá v létě z nespecifikovaných důvodů opustit jablečnou společnost, což by pro ní mohlo být v budoucím směřování Apple Music poměrně nepříjemné. Sám Iovine však tyto zprávy včera důrazně popřel.

Jimmyho se rozhodl vyzpovídat portál Variety a jelikož je jeho odchod z Applu poměrně ožehavé téma, nemohl rozhovor začít jinak než otázkou na něj. Iovine však hned na úvod svůj odchod z Applu vyvrátil a zavtipkoval: “Potřebujeme tady Donalda Trumpa, aby tato prohlášení označil jako fake news”. Právě Trump totiž svým postojem k dezinformacím vyvolává poněkud úsměvné reakce, protože mu občas nedělá problém za “fake news” označit zprávu, která je podložena důkazy. Vraťme se ale k samotnému Jimmymu. Ten totiž začal po popření jeho odchodu vysvětlovat, proč chce v Applu setrvat i nadále. “Je mi 65 let a v Applu jsem teprve čtyři roky. Za dva a půl roku jsme však dokázali dostat do Apple Music více než 30 milionů předplatitelů. Skvěle si ale vede i naše akvizice Beats, která se též prodává velmi dobře,” pochvaloval si Iovine a pokračoval: “Máme před sebou ale ještě opravdu mnoho věcí, které bychom chtěli udělat. Jsem odhodlaný udělat cokoliv, co by Apple potřeboval, aby se jeho služba posunula zase o kus dále. Zkrátka jsem členem týmu,” neskrýval svou oddanost Iovine.

Zprávy z minulého týdne ho znepokojily

V další části rozhovoru se Iovine rozpovídal o tom, že ho zprávy z minulého týdne znepokojily. Některá média jej totiž nařkla z toho, že z Applu odchází z vychytralosti a odnáší si s sebou hromadu peněz a akcií. To ale podle něj není pravda. Celá aféra pak podle něj vznikla kvůli tomu, že mu smlouva s Applem končí v srpnu. Spíše než o smlouvu se však podle něj jedná o dohodu, ve které jsou určité body, kterých se Jimmy přidržuje. Po jejím uplynutí však prý vůbec z Applu odejít nemusí. “Miluji Apple a jsem věrný všem chlapům v něm. I z tohoto důvodu mě články z minulého týdne poměrně dost rozčilovaly. Neměly totiž s realitou společného prakticky nic. Vše se v nich točilo jen o penězích,” posteskl si.

O budoucích plánech s Apple Music bohužel Jimmy nic konkrétního neprozradil. Minimálně z jeho zapálení je však poměrně jasně patrné, že bychom se mohli dočkat opravdu velkých a zajímavých věcí. Snad se tedy povedou všechny zrealizovat a dotáhnout k dokonalosti, aby se uživatelská základna Apple Music zase o pár milionů uživatelů zvedla. Pokulhávání za Spotify ji totiž rozhodně nesluší.

promotional-apple-music-jimmy-iovine

Dnes nejčtenější

.