Zavřít reklamu

Práce Applu na chytrých brýlích podle všeho nepolevují ani nyní. V jednom z posledních patentů jablečné společnosti se totiž objevil AR/VR headset, který bude dle popisu uživatelům nabízet 3D pohled na prostředí, ve kterém se budou nacházet prvky rozšířené, či virtuální reality. Kalifornský gigant si tento patent registroval už v březnu letošního roku, na veřejnost se však dostal až minulý týden. Patent sleduje hlavně to, jak by mohl speciální headset zaznamenávat okolní svět pomocí kamer, které by obraz promítaly na displej před očima uživatele.

Uživatel by tak viděl své okolí zprostředkované na displeji headsetu. Aby byl obraz co nejkvalitnější, tak by bylo využito speciálních kamer, jejichž obraz vypadá reálně a přirozeně. Uživatel by tak teoreticky ani nepoznal, že má před očima obrazovku. Kromě těchto kamer by headset disponoval také senzory pro rozpoznávání uživatelských vstupů, tj. například výrazy, pohyb očí, hlavy a rukou. Kromě těchto senzorů bychom na headsetu našli senzory pro rozpoznání prostředí, ve kterém se uživatel nachází. Headset by tak věděl, jaké jsou okolní světelné podmínky, apod.

Souvisejíci

Minulý rok informoval magazín CNET o tom, že by se jablečný headset mohl dočkat rozlišení displeje o hodnotě až 16K. To samé poté potvrdil i známý analytik Ming-Chi Kuo, který navíc dodal, že by se Apple měl do výroby tohoto headsetu pustit na konci roku 2019, nejpozději v prvním půlroce roku 2020. Nedávno se sice začalo spekulovat o tom, že mohl Apple vývoj chytrých brýlí poslat k ledu, s tím však naprostá většina analytiků a leakerů nesouhlasí, jelikož se i v nových systémech objevují náznaky jejich příchodu. Ostatně, i ARKit nyní obsahuje prvky, které jsou chytrým brýlím šité na míru. Nezbývá tedy než čekat, jak se celá situace kolem tohoto produktu vyvrbí.

Dnes nejčtenější

.