Zavřít reklamu

V současné době se stále více prosazuje rozšířená realita (AR), která vyžaduje lepší zobrazovací technologie, protože headset disponuje dvěma malými displeji s vysokým rozlišením, a výkonnější hardware, protože v porovnání s běžným monitorem se scéna renderuje dvakrát, samostatně pro každé oko. Apple možná pracuje na vlastním AR headsetu pro iPhone, nicméně zatím jsou to pouze spekulace, a tak nic není jisté. Pokud se chcete ponořit do rozšířené reality, ale nechcete čekat na headset s logem nakousnutého jablíčka, kterého se možná v blízké budoucnosti ani nedočkáme, nabízí se vám alternativy od jiných společností.

Startup Mira, jehož kolébkou je Los Angeles, představuje štíhlejší verzi Meta 2 AR headsetu (950 USD). Cenovkou 99 USD se honosí AR headset Prism.

Podívejte se na video, jak headset funguje:

„Vše, co potřebujete, je váš smartphone,“ vysvětluje společnost Mira. „Nejsou potřebné žádné zástrčky, počítače, ani kabely. Bez ohledu na to, kde se zrovna nacházíte, jednoduše otevřete aplikaci Mira na svém telefonu, zasunete ho do headsetu Prism a začnete zkoumat zázraky interaktivního holografického obsahu.“

Uživatelé, kteří už měli tu čest vyzkoušet AR headset Prism, mají pozitivní reakce. Obrovskou výhodou je, že stojí méně než 100 USD, a tak si člověk může užít rozšířenou realitu, aniž by musel platit horentní částku za příslušenství. Asi jednou menší nevýhodou je, že headset je navržen pouze pro iPhone 7, který by měl být na podzim nahrazen ikonickým iPhonem 8. Pokud však bude vše perfektně klapat a headsety se budou prodávat, potom nevidíme důvod, proč by Mira neaktualizovala headset i pro novější vlajkovou loď.

mira prism fb

Dnes nejčtenější

.