Zavřít reklamu

Twitter v průběhu první poloviny tohoto roku testoval své nové uživatelské rozhraní pro prostředí webového prohlížeče. Součástí zbrusu nového designu je jednodušší, minimalistický vzhled a přepracovaný panel na levé straně a tradičnější vzhled u soukromých zpráv. Došlo také k vylepšení systému přepínání mezi více účty, Twitter byl dále obohacen o dva nové motivy pro tmavý režim.

O změnách informoval například server TechCrunch, někteří ale uvedli, že si nový vzhled užívá již několik měsíců. Twitter totiž na svém webu nabídl vybraným uživatelům možnost si novinku vyzkoušet nanečisto. Sekce „Profil“ a „Trendy pro vás“, které se v původní verzi nacházely v levém horním rohu stránky, se dočkaly kompletního přepracování. Trendům a vyhledávací liště je v nové verzi Twitteru věnován panel po pravé straně, levý postranní panel  je věnovaný objevování, soukromým zprávám, záložkám, notifikacím a dalším prvkům.

Nové verze Dark Mode

Vítanou změnou budou v nové verzi Twitteru jistě také dva nové motivy pro tmavý režim. Nesou názvy „Dim“ a „Lights out“, a uživatelé si je budou moci přizpůsobit v levém postranním panelu po kliknutí na sekci „More“. Zatímco verze Dim je laděná do tmavě modrého odstínu, Lights Out přináší zbarvení do opravdu tmavých tónů.

Nová verze webu Twitteru navíc na rozdíl od oficiální iOS aplikace nabídne také možnost přizpůsobení barevného akcentu rozhraní. V nabídce je například žlutá, růžová, fialová, oranžová nebo zelená. Postupem času budou na novou verzi Twitteru moci přejít všichni uživatelé, podle vyjádření společnosti bude ale přechod na novou verzi nevratný. Ke změnám bude docházet postupně – my jsme v době psaní tohoto článku prozatím zaznamenali v pravém horním rohu webové verze Twitteru pouze oznámení o tom, že významná aktualizace designu přijde co nevidět.

Dnes nejčtenější

.