Zavřít reklamu

Jsou tomu jen dva dny, co italský antimonopolní úřad udělil Applu tučnou pokutu přesahující 10 milionů euro za jeho záměrné zpomalování starších iPhonů. To se provalilo před několika měsíci, kdy si uživatelé po jednom z updatů systému iOS začali všímat jeho pomalejšího chodu, který následně potvrdily i benchmarkové testy. Z původně nevinné diskuze na Redditu se tak během několika málo týdnů vyklubal skandál, který řešil celý svět a za který se Apple nakonec pod tíhou důkazů musel omluvit. 

Samotná omluva ale světu ke klidu nestačila. Krom mnoha soudních tahanic, ve kterých se proti Applu postavili jak obyčejní zákaznici, tak i větší společnosti či dokonce některé země. Krom toho si ale vysloužil Apple celou řadu posměšků od konkurence. A právě s jedním takovým přispěchal i Huawei, který se snaží přihřát si polívčičku právě nad nedávným soudním sporem. 

Huawei si z Applu sice utahuje, poté ale jeho produkty stejně kopíruje. Takto se například snažil okopírova AirPods:

Čínský výrobce smartphonů se nyní snaží co nejvíce promovat svůj nový model Mate 20 a Mate 20 Pro, který by měl být alespoň dle jeho přesvědčení tím nejlepším na světě. Jelikož však působivý výkon, elegantní design, kvalitní fotoaparát nebo třeba bezdrátové nabíjení nabízí i Apple, svět se snaží Huawei zaujmout jinak. Na svém Twitteru totiž slibuje, že telefon nikdy nezpomalí, na což odkazuje hashtagy #BornFastStaysFast a #NeverSlowDown. Z těch je tak více než jasné, jakým směrem míří. 

huawei apple

Že nemá Huawei Apple příliš v lásce se ví už dlouhodobě. I po představení nových iPhonů totiž spustil reklamní kampaň, ve které se však nesnažil zaujmout svými modely, ale naopak shodit modely Applu. Tento typ “boje” se mu však již v minulosti několikrát vymstil, přičemž skvělým důkazem jsou jeho ambasadoři, kteří i přes smlouvy s ním používali iPhony. Ať už se jednalo o Jaromíra Jágra či herečku Gal Gadot, vždy vyplula jejich jablečná láska i přes smlouvu s Huawei na povrch. 

Huawei

Dnes nejčtenější

.