Zavřít reklamu

Lež má krátké nohy. Společnost Huawei by si toto přísloví zřejmě už mohla dát i do loga. Už několikrát se totiž stalo, že představitelé lhali a překrásné fotografie prezentovali jakožto pořízené jejich smartphonem. Ty ovšem byly pořízeny profesionální zrcadlovkou. Historie se nyní opakuje.

Huawei nedávno zveřejnila na sociální síti Weibo video, ve kterém vyzývala uživatele k zaslání povedených fotografií vyfocenými jejich smartphony (tedy jakási obdoba pravidelné výzvy Shot on iPhone). Motivační video samozřejmě obsahovalo fotografie z let minulých které měly ukazovat, jak smartphony Huawei zvládají fotit. Fotografie ve videu byly vskutku povedené, některé až moc. Proto se na ně podrobněji podíval Huapeng Zhao, který je mimochodem držitelem ceny za 2. místo v iPhone Photography Awards za rok 2018. Uživatel zabrouzdal na server 500px a zjistil, že některé fotografie ukázané v motivačním videu byly pořízeny zrcadlovkou Nikon D850 – DSLR, jejiž cena se pohybuje okolo 3 tisíc dolarů. Na jednu z nich můžete vidět pod tímto odstavcem.

lhani Huawei
Zdroj: Huawei

Společnost Huawei se omluvila a dodala, že do jejich soutěží může kdokoliv nahrát cokoliv. Je tak možné, že některý uživatel, který dříve v podobné výzvě soutěžil, nahrál takovou fotografii. Tomu se ale dá jen těžko věřit. Huawei už v minulosti provedl podobnou kulišárnu například u propagace fotoaparátu Huawei P9, kdy byly jakožto modelové fotografie vyobrazeny ty pořízené Canonem EO5 5D Mark III. Dále se lhalo ohledně fotografií pořízených smartphony Huawei Nova 3 a P30.

Dnes nejčtenější

.