Zavřít reklamu

Dánskou firmu Lego má naprostá většina z nás spojenou s velmi oblíbenou stavebnicí pro hračičky všeho věku, která je na pultech obchodů dostupná již od roku 1932. V posledních letech se však chce tato společnost prosadit i v jiných odvětvích trhu, přičemž nejzajímavější je podle všeho pro ní herní průmysl. Nejedna mobilní, počítačová či konzolová hra je tak stavebnicí Lego inspirována a další stále přibývají. Již za pár dní navíc do Google Play a App Storu dorazí titul další – konkrétně Lego Tower. A právě ten se nyní rozhodli Dáni poměrně netradičním způsobem zpropagovat. 

V dánském městě Billund vzniklo u Lego domu obří stavebnicové diorama o rozloze 216 metrů čtverečných a o váze 400 kilogramů, díky čemuž se zapsalo i do Guinnessovy knihy rekordů. To však hlavním motivem jeho tvůrců rozhodně nebylo. Stavba totiž vznikla právě kvůli blížící se hře Lego Tower, která má do App Storu a Google Play dorazit již příští pondělí 1. července. Ostatně, diorama má právě prvky hry, ve které bude vaším hlavním úkolem výstavba mrakodrapu a následná správa bytů v něm i přilehlém okolí, zobrazovat i v reálném světě.

Výstavbu Lego komplexu řídila především organizace NimbleBit, které se podařilo shromáždit na výstavbu více než 1500 fanoušků Lega a jeho her a vytvořit díky nim na 554 pokojů, ze kterých diorama vzniklo. “Vidět Lego komunitu a postavit Lego Tower i v reálném světě byl skutečně parádní zážitek,” nechal se slyšet spoluzakladatel organizace s tím, že věří, že hru díky svému počinu dostatečně ve světě zpropagovali. 

E40880E4-DC44-4817-BCA4-2368B61F2E84-780x387

Jak už bylo zmíněno výše, Lego Tower nebude ani zdaleka první hrou s tématikou Lega, která se v App Storu objeví. Zahrát si totiž na iPhonech či iPadech můžete například i Lego verzi Harryho Pottera, Star Wars, Jurský Svět, Hobit a další spousty titulů. Pokud tedy patříte mezi příznivce těchto žlutých panáčků, neváhejte a stahujte. V případě Lego Tower se pak můžete hru alespoň “předobjednat” přes box níže. 

[appbox appstore id1433811063 ]

lego tower fb

Dnes nejčtenější

.