Zavřít reklamu

To, co Revolut na nedávné konferenci RavRally v Londýně sliboval, se stalo konečně skutečností. Služba totiž začala nabízet hned v patnácti evropských zemích podporu Apple Pay, byť její zavedení bylo podle společnosti naplánováno až na červen. Vše se však stihlo ještě na konci května a vlastníci Revolut karet si je tak již nyní mohou bez problému přidávat do svých Wallet na iPhonech či Apple Watch. 

Takto Apple Pay na iPhonu zaktivujete:

Spuštění Apple Pay bylo ze strany Revolutu naprosto nečekané a plné zmatků. Ve středu totiž na svém Twitteru zveřejnil tweet o tom, že Apple Pay zpřístupnil ve Velké Británii a Francii, avšak uživatelé z celé Evropy hlásili, že se jim karta podařila přidat i přesto, že nejsou obyvateli výše zmíněných zemí. Po pár hodinách tweet z účtu Revolutu zmizel a možnost přidání karet v zemích, ve který byla od zveřejnění tweetu možná, byla zablokována. Mnozí uživatelé tak nabyli přesvědčení, že se Revolut naučil Apple Pay kvůli nějaké chybě předčasně a společnost jej byla nucena opět pozastavit. Včera se však možnost přidání Revolut karty do Wallet oficiálně zpřístupnila i pro Českou republiku. Pokud jste tedy jejími vlastníky i vy, neměli byste mít již nyní problém s jejím přidáním.

Dobrou zprávou je i to, že lze do Wallet vkládat virtuální karty, které lze vygenerovat bleskurychle přímo v aplikaci a to od její verze 5.49. Pokud tedy vaše banka nepodporuje Apple Pay a vy nechcete už déle čekat, jde tento problém vyřešit i takto. Velmi příjemné je navíc to, že na rozdíl třeba od Twista není Revolut kreditní kartou, ale jakousi “předplacenkou”, kterou si dobijete ze svého bankovního účtu a pak z ní tedy i své peníze utrácíte do doby, než je všechny vyčerpáte. Na podobném principu funguje třeba i Monese, která spustila Apple Pay již před pár měsíci. Snad se kroky jejími i Revolutu inspirují i další bankovní instituce v České republice a podporu Apple Pay zavedou též brzy. Minimálně v případě ČSOB, tedy druhé největší tuzemské banky, je její absence totiž skutečná ostuda. 

revolut-apple-pay-fb

Dnes nejčtenější

.