Zavřít reklamu

Březnové představení platební karty Apple Card nejednoho jablíčkáře velmi zaskočilo. V posledních letech se totiž snaží jablečná společnost propagovat především platby přes Apple Pay a právě fyzická Apple Card byla mnohými vnímána jako krok zpět či dokonce pošlapání předešlé snahy. Prvotní průzkumy však ukazují, že bude o jablečnou kartu, která by se měla prvním zákazníkům dostat do rukou v průběhu léta, velmi slušný zájem a to zejména díky parádnímu cashbacku z veškerých nákupů, díky kterému bude možné slušně ušetřit. Podmínky jsou pro uživatele dokonce až tak lákavé, že měly některé banky od spolupráce na vlastní platební kartě s Applem odradit. 

Zdroje CNBC z bankovního prostředí se nechaly slyšet, že s Applem jednalo o vytvoření Apple Card poměrně dost bankovních institucí v čele s Citigroup, Chase či Barclays. Minimálně první jmenovaná pak měla být dokonce v jednáních již velmi daleko, avšak kvůli velmi příznivým podmínkám pro uživatele Apple Card nakonec raději z celého plánu ustoupila, jelikož v něm zkrátka neviděla příliš velký potenciál. Stejně se pak měla zachovat i většina ostatních bankovních institucí a to ze stejného důvodu. Jablečná kreditka tak nakonec vznikla ve spolupráci s Goldman Sachs, která jako jedna z mála přestala nabízet vlastní spotřebitelské kreditní karty a de facto si tak otevřela cestu k Applu. Nehrozí u ní totiž například to, že by začala v budoucnu řešit kanibalizaci Apple Card na jejich vlastních produktech. 

Jak si Apple Card ve světě povede je zatím předčasné předpovídat. Už nyní je však jasné, že jí Apple do světa vypustí nejdříve po vydání iOS 12.4, který její podporu přinese. Ten je nyní ve fázi beta testování a od jeho uvolnění nás vzhledem k tomu, že včera večer vyšla teprve jeho třetí beta, může dělit klidně ještě celý měsíc. S vypouštěním bet si totiž dává Apple tentokrát vcelku na čas a uvolňuje je zhruba po týdnu a půl. Jasněji bychom mohli v tomto ohledu mít už po pondělní WWDC, na které by se Apple alespoň chvíli své Apple Card věnovat mohl. Nechme se však překvapit.

Apple Card

Dnes nejčtenější

.