Zavřít reklamu

Zatímco ještě před třemi lety byste na Taiwanu hledali Apple Store marně, nyní tu kalifornský gigant dokončuje výstavbu už své druhé pobočky. První zde otevřel v roce 2017 a otevření druhé proběhne podle všech indícií již velmi brzy. 

Takto vypadá Apple Store v Chicagu: 

Nový Apple Store roste v Taipei v obchodním centru Xinyi A13, které tu začalo vznikat teprve v roce 2016. Jeho interiér je sice zatím zahalen tajemstvím, jelikož skleněné stěny Apple jako již tradičně překryl speciálními zábranami, z vnějšku však designově velmi připomíná Apple Store z Chicaga. Jeho střecha totiž poměrně výrazně přesahuje obvodové stěny a tvarově připomíná zavřený MacBook. Právě přiblížení se americkým Apple Storům však byl podle některých zahraničních zdrojů, které byly obeznámeny s plány Applu, hlavním záměrem. 

Takto zatím vypadá Apple Store na Taiwanu: 

may24thxinyi

Poměrně zajímavé je, že oba taiwanské Apple Story od sebe bude dělit jen skutečně malá vzdálenost. Chůzí byste totiž měli z jednoho obchodu do druhého dorazit zhruba za deset minut. Je tedy vcelku pravděpodobné, že se Apple pokusí výstavbou druhé pobočky co nejvíce ulevit pobočce první, která je zřejmě velmi vytěžovaná – tedy alespoň podle internetových diskuzí. Mnozí návštěvníci tohoto Apple Storu poukazují například na dlouhou dobu, kterou museli přetrpět, než se jim mohla začít věnovat obsluha.

Zatímco ve světě rostou Apple Story jako houby po dešti, České republice a Slovensku se zatím vyhýbají obloukem. Tuto skutečnost se dle svých slov pokusil změnit český premiér Andrei Babiš, který se setkal před pár měsíci se šéfem Applu ve Švýcarsku. Od té doby je však v tomto ohledu ticho po pěšině. Ale kdo ví, třeba nás Apple za pár měsíců překvapí a v Česku do země přeci jen kopne. 

taiwan fb

Dnes nejčtenější

.