Zavřít reklamu

Pro řadu uživatelů znamenají jejich Apple zařízení něco víc než jen nástroje k práci, produktivitě a komunikaci. Naše chytrá zařízení se stávají samozřejmou součástí našich životů, a každý škrábanec, otisk prstu, vroubek a prasklina se pojí s určitou vzpomínkou, zážitkem či zkušeností. Přestože známky používání a poškození jsou vnímány spíše negativně, dělají z našich Apple zařízení unikáty. Všiml si toho i newyorský fotograf Elvin Hu, který se rozhodl tyto jedinečnosti zachytit na svých fotografiích.

Reklamní kampaně se pochopitelně snaží propagovaná zařízení představit v celé jejich nepoškozené, naleštěné kráse. My jako uživatelé ale moc dobře víme, jak snadná je cesta k prvnímu škrábanci (o kterém se říká, že bolí nejvíce). Elvin Hu razí názor, že škrábance a další známky používání a nedokonalosti jsou vlastně svým způsobem důvodem k oslavě. Hu tvrdí, že podobně jako neexistují dva shodné otisky prstů, mohou být i masově vyráběná elektronická zařízení v jistém směru unikátem.

V rámci své práce zachytil Elvin Hu svým objektivem řadu starých a často používaných Apple produktů. On sám má k Applu velmi vřelý vztah a podle svých vlastních slov si základy angličtiny osvojil při sledování Apple Keynotes. Celý projekt pro něj byl zábavnou výzvou. Fotografie použitých zařízení v jejich majitelích vyvolaly silnou nostalgii, a Hu tvrdí, že snímky těch samých zařízení v perfektním stavu nejsou schopné takovéto emoce vyvolat.

Elvin k fotografování produktů použil svůj Canon 5D Mark IV, který bezdrátově připojil k iPadu Pro. Předtím si ještě pečlivě prostudoval způsob, jakým se fotografují Apple produkty pro reklamní účely, aby mohl i „obnošená“ zařízení zachytit stejným způsobem. Fotografie ještě dále upravil na svém MacBooku Pro. Na snímcích můžeme vidět například iPod touch, popraskané Apple Watch, iPad Pro, ale také obnošený kožený kryt na iPhone. Fotografie ve velkém formátu nechal Hu rozvěsit po Brooklynu, aby vytvořil dokonalou iluzi klasické reklamní kampaně. Snímky jsou v současné chvíli k vidění také na The Cooper Union v New York City. Tvorbu Elvina Hu si můžete prohlédnout na jeho instagramovém účtu.

Elvin Hu iPad fb

Dnes nejčtenější

.