Zavřít reklamu

Možná zrovna používáte Zoom na iMacu, hrajete hru na Steamu na MacBooku nebo dokončujete pracovní úkol na iPadu, když vám najednou někdo zavolá na iPhone. Pokud na všech vašich zařízeních používáte stejný účet Apple ID, hovor nezazvoní jen na iPhonu – zazvoní na všech vašich jablečných zařízeních. Jak tuto funkci deaktivovat?

Vyzvánění na více zařízeních najednou se může zdát být v pořádku, pokud zrovna nic neděláte, ale vyzvánění na počítači, iPadu, iPodu touch a iPhonu současně je přinejmenším nepříjemné. Pokud se zařízeními Apple pracujete celý den, může se stát, že vám bude zvonit deset různých iPhonů současně a všechny budou bojovat o vaši pozornost.

Jak deaktivovat souběžné vyzvánění na více Apple zařízeních naráz

Deaktivace souběžného vyzvánění na více Apple zařízeních najednou je naštěstí relativně snadná, a můžete snadno nastavit, aby vás na příchozí hovor upozornil pouze váš iPhone. Stačí nastavit pouze jeden přepínač, a to přímo na iPhonu.

  • Na iPhonu spusťte Nastavení.
  • Klepněte na Mobilní data.
  • Zvolte Na ostatních zařízeních.
  • Deaktivujte položku Hovory na jiných zařízeních.

Další možností – tentokrát dočasnou – jak deaktivovat vyzvánění na jiných Apple zařízeních, je dočasná deaktivace Wi-Fi. Tím funkci Povolit hovory na jiných zařízeních na okamžik vypnete a ta bude opět fungovat, až když se připojíte k Wi-Fi a budete v blízkosti ostatních zařízení.

Dnes nejčtenější

.