Zavřít reklamu

Nedávno představená sluchátka Powerbeats Pro prezentuje Apple, potažmo Beats, jako perfektní volbu zejména pro sportovce. Těm totiž nabídnou naprostou volnost, kvalitní zvuk, perfektní usazení do uší, ale i určitou odolnost proti potu a vodě – tedy proti věcem, se kterými se při sportu setkáte zcela běžně. Paradoxně však doposud ani jedna ze společností neprozradila, jak moc tato sluchátka odolná vlastně jsou. V tom je ale již nyní jasno. 

V návodu k použití objevili recenzenti portálu iMore, kterým se sluchátka dostala jako mnoha dalším do rukou pár dní před jejich oficiálním zahájením prodejů, zmínku o ochraně podle normy IPX4 – tedy ochraně proti stříkající vodě. Jinými slovy, pokud půjdete ve sluchátkách například běhat a zmoknete, nemělo by se s nimi nic stát. Poškodit by je pak neměla ani mírná dávka potu, byť u něj by měli být uživatelé kvůli jeho agresivitě na pozoru. Pokud byste však sluchátka ponořili například do bazénu, s velkou pravděpodobností by to bylo to poslední, co byste s nimi udělali. 

Powerbeats Pro nejsou prvními odolnými sluchátky z dílny Beats. I Powerbeats 3 totiž byla prodávána jako odolná vůči potu a vodě. Mnozí jejich uživatelé si však stěžovali na to, že to s jejich odolností příliš slavné není a po jejich delším vystavení potu se sluchátka porouchávají. Z tohoto modelu sice Powerbeats Pro vychází, avšak podle Applu byl v mnoha ohledech upraven a vylepšen. Dá se tedy předpokládat, že i na této vlastnosti Apple zapracoval. Na potvrzení si však budeme muset ještě pár dní počkat. 

První Powerbeats by měla k majitelům dorazit již během zítřejšího dne, jelikož Apple spustil jejich předobjednávky ve vybraných zemích minulý pátek. Česká republika se však do první prodejní vlny nevešla a tak si na sluchátka budeme muset ještě pár týdnů počkat. Prodeje na dalších trzích totiž hodlá Apple zahájit až na konci tohoto měsíce. Česká cena sluchátek bude 6 699 korun a dostupná budou hned ve čtyřech barvách. 

powerbeats pro

Dnes nejčtenější

.