Zavřít reklamu

Když Apple v září 2016 světu poprvé ukázal bezdrátová sluchátka AirPods, setkal se s rozporuplnými reakcemi. Zatímco jeden tábor jablíčkářů novinkou naprosto nadchnul, druhý naopak rozhněval vyšší cenou a rozesmál designem, který byl v té době ojedinělý. Veškeré pochybnosti o tom, zda budou AirPods úspěšné, jsou však již dávno ty tam. Jablečná bezdrátová sluchátka totiž na trhu již řadu měsíců excelují, čehož si je konkurence vědoma a z jejich slávy by si ráda ukrojila kus i pro sebe. Jiný v tomto ohledu není ani Amazon.

Takto vypadají AirPods od Applu uvnitř: 

Podle čerstvé zprávy agentury Bloomberg pracuje společnost Jeffa Bezose na sluchátkách, která se mají v mnoha ohledech AirPods velmi podobat a to dokonce i z hlediska tvaru. Na rozdíl od AirPods však mají údajně nabídnout i vícero barevných variant – konkrétně šedou a černou. Místo Siri bude možné pokynem zaktivovat umělou asistentku Alexu. Sluchátka mají též podporovat poklepávací gesta, kterými bude možné přetáčet či stopovat hudbu, stejně jako na AirPods. Potěšit má i bezproblémová kompatibilita jak s iOS, tak Androidem.

Hlavní zbraní “AmazPods”, jak lze sluchátkům od Amazonu pracovně přezdívat, má být vysoce kvalitní zvuk, který by měl právě AirPods strčit do kapsy. Právě na kvalitu zvuku se má Amazon zaměřovat už od začátku jejich vývoje. Jak dlouho na nich pracuje sice bohužel jasné není, jednat se však údajně má o jeden z nejdůležitějších hardwarových produktů, které nyní vyvíjí. 

V tuto chvíli není zcela jasné, za kolik bude Amazon vlastní AirPody prodávat. Vzhledem k cenové politice jeho produktů je ale velmi pravděpodobné, že o poznání levněji než originální AirPods od Applu, stejně jako to dělá i u svých ostatních produktů. Na pulty obchodů mají sluchátka dorazit ve druhé polovině letošního roku. 

Dnes nejčtenější

.