Zavřít reklamu

O nové generace iPadu mini 5 je v posledních týdnech slyšet opravdu hodně. Kdo však čekal, že se mini dočká velké designové revoluce, ten musí být z těchto zpráv nešťastný. Zatím to totiž vypadá, že naopak novinka nepřinese co se designu týče prakticky nic nového a i upgrade jeho vnitřních komponentů nebude nikterak obří. Tyto zvěsti nyní potvrdil leaker Steve Hemmerstoffer, kterého valná většina z vás zná spíše pod přezdívkou @OnLeaks.

Stevove se na svém Twitteru pochlubil tím, že se mu dostaly do rukou CAD výkresy nového iPadu mini 5, díky kterým tak s předstihem zná jeho přesnou podobu. Snímky na sociální sítí sice zatím nesdílel, nechal se však slyšet, že iPad mini 5 na nich je prakticky shodný s jeho předešlou verzí. Jediným rozdílem je přesunutí drobných otvorů mikrofonů z boku do horní části zad, jako tomu je u iPadu 6. generace. Steve tak jen znovu potvrdil informace o téměř nulové změně designu, které se objevily v minulých týdnech a krom stejného designu poodhalují i ponechání Home Buttonu s Touch ID, Lightning konektoru či 3,5mm jack konektoru.

Takto vypadá iPad mini 4. Od chystaného mini 5 se pravděpodobně téměř v ničem neliší: 

 

Vzhledem k absenci jakýchkoliv větších inovací se tak zdá čím dál pravděpodobnější to, že Apple nasadí u novinky přijatelnou cenu, která by měla zaručit dobré prodeje. Nynější iPad mini 4 se totiž i přestože je již poměrně starý prodává za 10990 korun , zatímco vloni představený 9,7” iPadu 6. generace “jen” za 8990 korun. Je tak poměrně pravděpodobné, že Apple tyto dva modely cenově srovná, díky čemuž rozváže v jistém ohledu svým uživatelům roce a ti nebudou muset při výběru hledět na cenu ale jen na to, jaká velikost jim více vyhovuje. 

V tuto chvíli není jasné, kdy přesně bychom se mohli představení nového iPadu mini dočkat. Jako nejpravděpodobnější se však celé řadě zdrojů jeví březnová keynote, na které Apple v minulých letech právě nové iPady představoval. Její datum ale kalifornský gigant zatím neprozradil. 

apple-ipad-mini-4

Dnes nejčtenější

.