Zavřít reklamu

Po nečakanom zahájení predaja iPadu mini s Retina displejom ostalo už len otázkou hodín, než sa v databáze GeekBench objavia prvé benchmarky nového zariadenia. To je samozrejme realitou a nový prístroj je podľa všetkého ešte výkonnejší ako iPhone 5s, nedosahuje však na iPad Air, ktorého recenziu si môžete prečítať priamo tu. Nový iPad mini v celkovom hodnotení zaznamenal až 5-násobne vyšší výkon, zatiaľ čo Apple na svojom webe uvádzal iba 4-násobné navýšenie.

Procesor nového iPadu mini je rovnaký ako ten v iPhone 5s, teda sa v ňom nachádza procesor Apple A7 s frekvenciou 1,3 GHz. Napriek rovnakému taktu a väčšej obrazovke je však nový iPad mini o necelých 260 bodov lepší, čím získal hodnotenie 2 512 bodov. iPhone 5s s čipom Apple A7 získal hodnotenie 2 254 bodov a nový iPad Air získal v našom teste hodnotenie 2 684 bodov. iPad Air sa tak ukázal lepší o 172 bodov a zároveň o 430 bodov lepší v porovnaní s iPhone 5s. Oba nové iPady obsahujú predinštalovaný iOS 7.0.3, 64-bitový čip Apple A7 a 1GB RAM. Procesor v novom iPade Air je pritom o 100 MHz výkonnejší, vďaka čomu sa jeho frekvencia ustálila na 1,39 GHz.

Výsledky tak len potvrdzujú, že záujemci o nový iPad mini sa dočkajú skutočne drastického zlepšenia vo výkone a odrazí sa aj na užívateľskej skúsenosti s iOS 7. Otázna zatiaľ ostáva výdrž batérie. Nový iPad mini je totiž o 0,3 milimetra hrubší a o 30 gramov ťažší, pričom by si mal podľa vyhlásenia Applu zachovať 10-hodinovú výdrž batérie ako u predchádzajúceho modelu.

ipad44
*Zdroj: GeekBench

Dnes nejčtenější

.