Zavřít reklamu

S levnější verzí své vlajkové lodě se nesnaží ve světě zaujmout jen Apple. Podle čínského portálu Nikkei si totiž i Google pro své zákazníky přichystal levnou verzi svého vlajkového smartphonu Google Pixel, která je již ve finální fázi vývoje a světlo světa spatří již co nevidět. A právě tato novinka by měla být dle Googlu pro iPhone XR hlavním konkurentem a pro Apple velkou hrozbou.

Cena levného Pixelu by měla být velmi nižší než u iPhonu XR, který si v našich končinách můžeme pořídit od 22 490 korun. Za tuto cenu se však dá sehnat vlajková loď Pixel 3, takže je jasné, že její „lite“ verzi bude Google prodávat o tisíce korun levněji.  Telefon by měl být velice podobný zmiňovanému Pixelu 3, avšak disponovat bude pravděpodobně plastovým tělem. V jeho útrobách by měl tepat Snapdragon 670, 4 GB operační paměti RAM a 32GB interního úložiště, . Těšit se dále můžeme na 3,5mm jack a stejný, 12Mpx fotoaparát, jaký má právě Pixel 3 či baterii s kapacitou 2915 mAh. Bohužel dle dosud dostupných informací by neměl nabídnout OLED displej, ale „pouze“ LED obrazovku s rozlišením 2220 x 1080 pixelů.

Poměrně zajímavé je, že se Google údajně chystá začít vyvíjet vlastní čipy do smartphonů a další komponenty, kterými by rád své budoucí produkty osadil, čímž by dokonale napodobil Apple. Ostatně, někteří jeho bývalí pracovníci by mu v tom měli pomoci. Několik jablečných inženýrů už se totiž dle dostupných informací Googlu přetáhnout podařilo.

Prohléněte si Pixel 3 v galerii níže. (Fotky z TechRadar):

Těžko v tuto chvíli říci, kdy bychom se mohli představení levného Pixelu dočkat. V úvahu však připadá konference Google I/O, která se koná od úterý 7. května v Kalifornii. Jasno ale budeme mít až dle informací z následujících týdnů. Byli byste ochotni přejít k levnější konkurenci, nebo se řadíte mezi zaryté jablíčkáře?

google-pixel-iphone-xr-konkurence

Dnes nejčtenější

.